BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.495,00
HABER /  SEÇİM

Davutoğlu'ndan CHP liderine sert yanıt

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında Kayseri'de konuştu. Davutoğlu'nun hedefinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

Abone ol

Ahmet Davutoğlu, partisinin Kayseri Cumhuriyet Meydanında düzenlediği mitinginde yaptığı konuşmada, tehditlere rağmen mitingi dolduran Kayserililere teşekkür etti. 

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ikili görüşmeyle ilgili, "İçeride konuşulanları dışarıda anlatsam Davutoğlu çok zor durumda kalır" yönündeki açıklamalarına, "Milletimizden sakladığımız bir şey olmaz, ne biliyorlarsa açıklasınlar" karşılığını verdi.

Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında ara verdikleri mitinglere dün Bursa mitingi ile başladıklarını, bugün Kayseri'de yarın da Kocaeli'nde miting düzenleyeceklerini belirterek, Kayseri mitinginin de Bursa mitingi gibi görkemli olduğunu, Kayserilinin her zaman her şeyin en iyisi yaptığını, her şeyin hakkını verdiğini kaydetti.

Vatandaşlara seslenerek, "1 Kasım'da da hakkımızı verecek misiniz? Milletin hakkını verecek misiniz?" diye soran Davutoğlu, "evet" cevabı üzerine, şöyle devam etti:

"İşte Kayseri yola çıktı mı, arkasına, sağına, soluna bakmaz menzile kadar varır. Biz, terörün yıldıramayacağını haykırmak için seçime kadar mitinglere devam edeceğiz. Dün Marmara'daydık Bursa'da, bugün sabah Anamur'da, şimdi Kayseri'de, yarın Kocaeli'nde, ertesi gün Trabzon'dayız. Kuzeydeyiz, güneydeyiz, Türkiye'nin her yerindeyiz. Canımızı, başımızı, kanımızı koyduk bu yola, çıktık bu yola, geri dönmeyiz, bir an bile tereddüt etmeyiz.

ahmet davutoğlu

Dün Bursa'da, bugün burada meydanı dolduran on binlerce, yüz binlerce kardeşime bir kez daha teşekkürü bir borç biliyorum. Bursa tekrar bayrağı açtı, Kayseri bayrağı yükseltti, Erciyes'in zirvesine yükseltti. 1 Kasım'da millet al bayrağı, bu ak bayrağı demokrasi burçlarında dalgalandıracak inşallah. Bu birlik ruhu bizi ayakta tutuyor, bu birlik ruhu bizi ayırmak, bölmek isteyenlere en güzel cevap. Diğer partilerin de sokakta, salonda, medyada sürdürdükleri seçim çalışmalarını meydanlarda da sürdürmelerini isterdik, ama yapmamaları bizim korku psikolojisini yenmek için meydanlara çıkmamıza engel değil. Onlar meydanları boş bıraksalar da biz 'Türkiye teröre teslim olmayacak, teröre boyun eğmeyecek' demek için her gün farklı bir ilimizde meydandayız. Yiğit Kayserililere tekrar teşekkür ediyorum ki bir takım söylentiler yayanlar olmuş, 'aman mitinge katılmayın' diye. Yahu Kayserili korkar mı, Kayserili üç, beş çapulcuya, eşkıyaya, teröriste boyun eğer mi? Biz şehitlik için Çanakkale'ye yürüyen, İstiklal Savaşı'nda yürüyenlerin torunlarıyız. Biz, bu üç, beş çapulcuya meydanı bırakır mıyız? Milletimizin huzurunu, ülkenin istikrarını bozmaya çalışanlara asla meydanı boş bırakmayacağız. Bunun için Kayseri'deyiz, hem acımızı yaşayacağız hem tedbirimizi alacağız hem de milletimizle kucaklaşmaya geleceğiz."

Başbakan Davutoğlu, mitinge geç geldiğini, bunun da Kayserililerin yoğun sevgisiyle karşılaşmış olmasından kaynaklandığını, yol boyu adım adım Kayserililerin kendisini bağrına bastığını ifade etti.

DAĞLICA ŞEHİTLERİ

Milletin 7 Haziran seçimlerinden bu yana terörle bir kez daha imtihan edildiğini, yürekleri kanatan alçakça terör saldırılarının yaşandığını, askerlerin, polislerin ve çeşitli mesleklerdeki insanların şehit edildiğini vurgulayan Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Buraya gelirken Hakkari Valimizle görüştüm. Yüksekova'da 3 kahraman askerimizi şehit verdik, 20'yi aşkın teröristi etkisiz hale getiren bu kahraman askerlerimize buradan rahmet diliyorum. Kanlarının her birinin damla damla hesabını soracağız. Burada, Erciyes'in eteğinde söylüyorum, Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da bayram namazını kıldıktan sonra Yüksekova'ya gitmiştim, bugün şehit düşen arkadaşlarımızla birlikte Yüksekova'da onlarla karavanaya kaşık sallamıştım, hala üzerilerindeki iman ateşini görüyorum. O kardeşlerimizi Rabbimizin huzuruna gönderirken bir kez daha söylüyorum, bu ülkenin dağları tek bir terörist dahi kalmayana kadar, tek bir silah bu millete yöneltilmeyene kadar mücadelemiz sürecek."