BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.430,40
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Mehmet Ali Şahin'den istikrar mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, vesayet odaklarının önünün kesileceğini söyledi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Türkiye'de hala 'ben varım' demeye çalışan birtakım vesayet odaklarının da önü mutlaka kesilecek. Onların borularının ötmeyeceği bir Türkiye'ye mutlaka ulaşacağız inşallah" dedi.

Şahin, Karabük Kültür Merkezi'nde düzenlenen Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Karabük İl Buluşması'nda yaptığı konuşmada,  kamu personel rejiminin mutlaka yeni baştan gözden geçirilmeye ihtiyacının olduğunu söyledi.

İstikrarsızlığa geçit vermeyen, vesayet odaklarının önünün tamamen kesildiği yeni bir döneme Türkiye’nin gereksinim duyduğunu vurgulan Şahin, "Çünkü istikrarsızlığın ülkemizde nelere mal olduğunu şu kısa dönemde halkımızın çok yakinen bildiğini, yaşadığını, tespit ettiğini düşünüyorum. Türkiye'de hala 'ben varım' demeye çalışan birtakım vesayet odaklarının da önü mutlaka kesilecek. Onların borularının ötmeyeceği bir Türkiye'ye mutlaka ulaşacağız" diye konuştu.  

- "İstikrarsızlık sebebiyle kayıplar oldu"

7 Haziran seçimlerinde tek parti iktidarının çıkmadığını, ardından koalisyon çalışmalarının sonuç vermediğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"4 aya yakın süredir ülkemizde istikrarsızlık sebebiyle kayıplar oldu. Ekonomide yaşanan sıkıntılar çarşıya, sanayiye ve vatandaşın cebine yansıdı. 1 Kasım’da sandığa gidiyoruz. Hislerimizin ve duygularımızın yönlendirdiği bir tercihle sandık başına gitmeyeceğimiz bir seçim olmalıdır. Duygularla, hislerle hareket edeceğimiz bir seçim değil, aklımızı kullanarak hareket edeceğimiz, karar vereceğimiz bir seçim olmalıdır. Türkiye'nin içinden geçtiği şu süreçte aklımızı kullanarak ve 2019 yılına kadar Türkiye’yi istikrar içerisinde, kendi içinde uyumlu bir hükümetle götürmeye ihtiyacımız olduğunu bilerek sandık başına gitmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bunun değerlendirmesini vatandaşlarımız yapacaktır."

Şahin, Memur-Sen’in başarılı çalışmalar yaptığına da değinerek, "1 hizmet kolundan 11 hizmet koluna çıkmak her konfederasyonun başarabileceği bir iş değildir. Bunu başardınız ve sadece bunu başarmakla kalmadınız, söke söke kamu çalışanları için birçok hakkı aldınız" ifadesini kullandı.