BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Ankara Tren Garı'nda 10.04 eylemi!

DİSK, KESK, TMMOB VE TTB, Ankara Tren Garı'ndaki patlamada ölenleri düzenledikleri oturma eylemiyle andı. İstanbul ve İzmir'in aralarında bulunduğu birçok ilde patlamanın yaşandığı saat olan 10.04'te eylem yapıldı

Abone ol

Ankara 'da geçtiğimiz cumartesi günü, Barış Mitingi öncesi, meydana gelen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi, saldırının birinci haftasında patlamanın meydana geldiği Ankara Tren Garı önünde ve Sakarya Caddesi'nde anıldı.

CHP ile çeşitli sivil toplum kuruluşları, 10 Ekim Cumartesi günü yaşanan, canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi için saldırının birinci haftasında Ankara Garı önünde bir araya geldi. Ölenleri anmak için gar önünde toplanan grup, üzerinde saldırıda hayatını kaybedenlerin isminin yazılı olduğu 'Unutmayacağız, affetmeyeceğiz, hesap soracağız' pankartı açarak karanfillerle yola 'Barış' yazdı. Hayatını kaybeden 102 kişi için patlamaların yaşandığı yere karanfil bırakan grup üyeleri, saat 10.04'te saygı duruşunda bulundu.



ÖLENLER İÇİN MUM YAKILDI

Saldırının meydana geldiği saat 10.04'te Çankaya'daki Sakarya Caddesi'nde de KESK-DİSK-TMMOB-TTB üyeleri tarafından anma töreni yapıldı. Törende hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek okundu.

Canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 102 kişi için 102 adet mum yakılarak saatler 10.04'ü gösterdiğinde oturma eylemi yapıldı. Sakarya Caddesi'nde gerçekleşen anma törenine sendika ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları ve birçok vatandaş katıldı. Sakarya Meydanı'nda yapılan anma törenine vatandaşlar, komite tarafından oluşturulan kişiler tarafından aranarak alındı.
İstanbul , İzmir 'inde aralarında bulunduğu birçok ilde de patlamanın yaşandığı saat olan 10.04'te eylem yapıldı.