BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan muhalefete: Kuzu kuzu geleceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC'de su hattı projesinin açılış töreninde muhalafete sert eleştirilerde bulundu. Erdoğan 'Saray' suçlamasında bulunan liderler için kuzu kuzu geleceksiniz ifadesini kullandı.

Abone ol

KKTC'ye su hattı projesinin açılış töreni devletin zirvesini ağırladı. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı katıldı.

Erdoğan burada vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında muhalefete yüklenen  Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

Açılışını yaptığımız KKTC su temin projesinin ülkemize ve KKTC'li kardeşlerime hayırlı olmasını diliyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dün gece Türksat 4B uydumuzu gönderdik, dün gökyüzünde çok büyük bir başarı elde etmiştik, bugün de Akdeniz'de çok büyük bir başarı elde ediyoruz.

''AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ENGEL YOK''

Kardeşlerim, bu millet bir olursa, beraber olursa, hep birlikte Türkiye oluyorsa aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Kıbrıs'a  Kıbrıs'a su temin edecek Alaköprü Barajı'nın temelini Başbakanlığım döneminde burada yapmıştık. 

1 MİLYAR 600 BİN TL'YE MAL OLDU

Dünyada ilk kez uygulanan bir mühendislik çalışmasıyla inşa ettiğimiz deniz geçişi boru hattını da geçtiğimiz ağustos ayında tamamladık. Halen ciddi bir su sıkıntısı içinde olan KKTC'nin şu anda 50 yıllık içme suyu ve tarımsal su ihtiyacını bu projeyle karşılıyoruz. 1 milyar 600 bin liraya mal olan bu proje, bir tarihin gerçekleşmesini sağlıyor. KKTC'ye denizin altından geçen borularla su taşınmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İşte gerçek millilik budur. Lafla olmuyor bu iş. Uygulamayla oluyor.

BUNLARI YAPMAK ZORUNDASINIZ

Biz su medeniyettir demiştik. Yol medeniyettir demiştik. Onun için 6100 km yokl varken biz 12 senede 12 bin km bölünmüş yol ilave ettik. Modern bir ülke olmak istiyorsanız bunları yapmak zorundasınız. Suyu olmayan ülkenin medenilikten bahsetmesi mümkün değildir. İBB Belediye Başkanı olduğumda sular akmıyordu.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE ENGEL ÇIKARIYORLAR

Türkiye tüm engellemelere rağmen tüm alanlarda olduğu gibi sulamada, orancılıkta, tarımda da 2023 hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Türkiye ne zaman büyümeye başlamışsa, önüne engeller çıkarılmıştır. 13 yılda oyunların farklı versiyonlarıyla karşılaştık.

"KUZU KUZU GELECEKSİNİZ"

Bakıyorsunuz ana muhalefeti kaçak saray diyor, yavru muhalefeti kaçak saray diyor. Yahu, kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. En başta ne diyorlardı biz saraya gitmeyiz, şimdi ne diyorlar ? Çağırırsanız geliriz. Zaten geleceksiniz, kuzu kuzu geleceksiniz, başka çareniz yok.