BIST 10.277
DOLAR 32,30
EURO 34,74
ALTIN 2.379,67
HABER /  GÜNCEL

Kalbi tekledi rekordan vazgeçti

Serbest dalış sporcusu Yasemin Dalkılıç, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tarihi rekor denemesinden vazgeçti.

Abone ol

Serbest dalış sporcusu Yasemin Dalkılıç, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 1 Mayıs'ta Kaş'ta yapacağı 125 metre dalış rekor denemesinden vazgeçtiğini açıkladı.

Deneme dalışları sırasında 22 Nisan'da 106 metre derinliğe ulaşarak 5 yıl önce 105 metre olan kendi rekorunu kırdığını anımsatan Dalkılıç, bu rekorun tescil edildiğini bildirdi.

Kaş'ta 1 Mayıs'ta yapacağı rekor denemesi için dün gerçekleştirdiği dalış sırasında yüzeye 40 metre yaklaştığında rahatsızlanan ve ambulans helikopterle Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Yasemin Dalkılıç, tedavisi tamamlanarak taburcu oldu.

Sağlık durumuna ilişkin Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Abdullah Erdoğan, özel doktoru Dr. Alper Özkoçak, antrenörü ve eşi Rudi Castineyra ile basın toplantısı düzenleyen Dalkılıç, 1 Mayıs'ta hedeflediği 125 metrelik rekor denemesi için dün yaptığı dalış sırasında yüzeye 40 metrelik mesafede derin su komplikasyonu yaşadığını anlattı.

Eşi Castineyra'nın geliştirdiği kurtarma sistemini ilk kez uygulayan 8 Türk dalgıç tarafından kurtarıldığını ve yüzeye çıkarıldığı kaydeden Dalkılıç, yaşadığı sağlık komplikasyonunun fiziksel kapasitesinin ötesine geçtiğini vurguladı. Dalkılıç, yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle 1 Mayıs'ta yapacağı 125 metrelik serbest dalış rekor denemesinden vazgeçtiğini açıkladı.

Dalkılıç, rekor denemesi çalışmaları sırasında 22 Nisan'da yaptığı dalışta 106 metre derinliğe ulaştığını da anımsatarak, bu sonuçla Mısır'da 5 yıl önce kırdığı 105 metrelik dünya rekorunu geçtiğini ve 106 metrelik serbest dalış yeni rekorunun tescil edildiğini kaydetti.