BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.382,91
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Manisa'da tuz işçileri endişeli

20 aydan beri özelleştirme çalışmaları yapılan ve 30 Nisan'da devredilecek olan Çamaltı ve Ayvalık Tuz işletmesi işçileri, durumları hakkında endişe içinde...

Abone ol

Çamaltı ve Ayvalık Tuz işletmelerinde çalışan bin 200 işçiyi temsilen Manisa'nın Soma ilçesine gelen 9 işyeri çavuşu, Maden İşçileri Sendikası yöneticileri ile görüş alış verişinde bulundular.

Maden İşçileri Sendikası'nda işçilerle birlikte basın açıklaması yapan Ege Bölgesi Şube Başkanı Tamer Küçükgençay, "Çamaltı ve Ayvalık tuz işletmesinde çalışan işçilerimizin mağdur duruma düşmemeleri için elimizden gelen herşeyi yapacağız. İzmir Çamaltı ve Ayvalık tuz İşletmelerindeki mevsimlik işçileri temsilen çavuş arkadaşlar sendikamıza geldi. Tuz işletmeleri 140 tane kamu çalışanı, bin 200 civarı da mevsimlik işçilerden oluşuyor. Buralarda yaklaşık 20 aydan beri yapılan bir özelleştirme çalışmaları var. Biz ise buralarda 10 aydan beri örgütlüyüz. Çamaltı ile Ayvalık tuzlası 30 Nisan'da bir şirkete devredilecek. Biz sendika olarak Danıştay'a ve diğer yerlere başvurarak mahkemelerimizi açtık.

Bununla ilgili hukuksal çalışmamız var." dedi. Söz konusu işletmelerde 9 tane vinç çavuşuna bağlı bin 200 tane mevsimlik işçinin yılda 2-3 ay süre ile çalıştığını ve oradan kazandığı yıllık 2-3 bin lira ile 1 yıl boyunca evini geçindirdiğini belirten Küçükgençay, "Bu arkadaşlara biz şu anda kıdem ve ihbar tazminatlarını hak ettiği için ve özelleştirme mağduru sayıldıkları için 4-C'ye geçmeleri yönünde bir çalışma yapıyoruz. 4-C bu arkadaşların kamuya girişleri gibi veya yeniden doğuşları gibi bir şey.

Biz bu konuda ciddi bir mücadele içersindeyiz. Onlarda bu 4-C ile ilgili bilgi almak ve görüş alışverişi yapmak için Soma'daki şubemizi ziyaret ettiler. Arkadaşlarımızın sorunları ile ilgili çözümler üreteceğiz. İşçi arkadaşlarımıza buraya gelip bizlere güvendikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.