BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkent Ankara'da Tokat Günleri

Belediyeler ve valilik el ele verdi. Tokat'ın kültürü, el sanatları ve turizmini tanıtmak için Ankara'da Tokat Günleri düzenlendi.

Abone ol

Tokat Valiliği ve il ve ilçe Belediyeleri tarafından bölgenin kültür, turizm, el sanatları ve yöresel ürünlerini tanıtmak için düzenlenen Başkent Ankara’da ki 'Tokat Günleri' sona erdi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğin açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel, Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan, Dilek Yüksel, Hüseyin Gülsün, Reşat Doğru, Erbaa Kaymakamı Erdal Çakır, Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan ve çok sayıda Ankara'da yaşayan Tokatlılar katıldı.

Tokat'ın ihtiyacı olan çalışmalara her türlü katkıyı sağlayacaklarını kaydeden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, düzenlenen etkinliğin Tokat'ın tarihi, kültür ve turizmini tanıtmaya katkı sağlayacağını ve Tokat ekonomisinin dinamizmini harekete geçireceğini kaydetti.

Tokat'ın bakırcılık ve yazma el sanatlarıyla kendini tanıttığını belirten Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise, "Tokat'ın turizme anlamında da daha gelişmesini istiyoruz. Kent, tarihi kaleleri, kaplıcaları, yaylaları, mağaraları ile göz doldurmaktadır. Tarımsal, hayvancılık ve organize sanayi alanında da iyi konumdadır. İlimiz, turistik tesisleriyle de gelen konukları ağırlayacak kapasitededir" dedi.

“Erbaa standına büyük ilgi”

Ayrıca Erbaa, pekmez, yaprak ve yaprak sarmanın bulunduğu ürünler ziyaretçilere sunuldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Erbaa standında sunulan birçok farklı ürünler ziyaretçiler tarafından beğeniyle karşılandı.
“Tokat Günleri” hakkında görüşlerini beyan eden Başkan Ahmet Yenihan şöyle dedi:
“Ankara’da gerçekleşen “Tokat Günleri” etkinlikleri Tokat’ımızın ve Erbaa’mızın tanıtımına oldukça olumlu katkıları olmuştur.Bakanlarımızın ve bürokratlarımızın standlarımızı ziyaret edip,Erbaa ve Tokat hakkında gelecek ile ilgili olumlu söylemleri de bizi ziyadesi ile memnun etmiştir.”dedi