BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batman Tüpraş'tan 'sıra' açıklaması

Tüpraş Batman Rafinerisi tanker sürücülerinin protestosuna neden olan sıra uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Tüpraş Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Rafineri Kara Dolum Ünitesi'ndeki sıra sistemi uygulamasının Ocak 2010 tarihinden bu yana devam ettiği hatırlatıldı.

Uygulama ile sistemin kayıt altına alınması, müşteri memnuniyeti, saha emniyeti ve güvenliğini arttırma, suiistimaller ile kayırmaların en aza indirilmesinin amaçlandığı anlatılan açıklamada, bu güne kadar kurallara uygun taşıma faaliyetini sürdüren tanker sürücülerinin herhangi bir şikayetinin olmadığı belirtildi.

Uygulamadan rahatsız olan sürücülerin rafineriyi park sahası olarak kullanmak isteyen, gün boyu ürün talebinde bulunmayan, kurallar çerçevesinde işlemlerini tamamlayıp sırasını bekleyen sürücülerin önüne geçme çabasında olan kişiler olduğu iddia edildi.

Sürücülerin dinlenememesi, tesisten çıkamaması, hapsedilmeleri, sıralarını kaybetmeleri gibi durumların söz konusu olmadığını belirten Tüpraş yetkilileri açıklamada şunları kaydetti.

"Bu doğrultuda yapılan görüşmeler sonucunda Şoförler Odası ile de fikir birliğine varıldığı üzere araçların sürücülerine 24.00'ten sonra rafinerimize geldiklerinde işlem sıra numarası verileceği iletildi. Sürücüler araçlarında kalabilir veya araçlarını rafinerinin göstereceği park alanında bırakıp rafineri dışına (araçlarının kaskosu olmak, araçlarına gelebilecek zarar ziyandan Tüpraş'ı sorumlu tutmayacakları yolunda taahhüt vermeleri koşuluyla) çıkabilir. Araçlarıyla evlerine gidebilecekler, ancak her durumda mesai başlangıcında verilen sıraya göre davet edildiklerinde rafineride/satış departmanında bulunmadıklarında, talep ya da tahsislerinin olmadığı, paralarının yatırılmadığı durumlarda haklarını kaybedecekleri yönünde bilgi verilmiştir."

Önceki gün eylem yapan Tüpraş Batman Rafinerisi'nden ürün yükleyen tanker sürücüleri uygulanan sıra uygulaması ile mağdur duruma düştüklerini ileri sürerek uygulama geri alınıncaya kadar yük taşımama kararı almıştı.