BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bingöl'de Kızılay kan topluyor

Türkiye Kızılay Derneği Bingöl İl Temsilciliği tarafından kan bağışı çadırı kuruldu.

Abone ol

Bingöl'de Genç Caddesi Ziraat Bankası Bingöl Şubesi önünde kurulan çadırda toplanan bağışların Güneydoğu Anadolu Diyarbakır Bölgesi Kızılay Kan Merkezi deposunda toplanarak bölge hastanelerine ihtiyaç oranında gönderileceği belirtildi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kızılay kan bağışı çadırındaki çalışmalar Dr. Orçun Törer başkanlığındaki 6 kişilik ekip ile sürdürülüyor. Amaçlarının acil kan ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirten Kızılay Derneği Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Savaş, 15 günde bir çadır kurarak kan toplayacaklarını söyledi. Savaş, "Bingöl'deki vatandaşlarımızın kan ihtiyaçlarını gidermek için Diyarbakır Bölge Kızılay Kan Merkezi ile koordineli bir çalışma başlattık.

Diyarbakır'dan gelen ekipler tarafından kurulan kan bağışı çadırında toplanan kanlar depoda muhafaza edilecektir. Bingöl'de toplanan kan bağışının daha fazlası Diyarbakır'daki depodan ilimizdeki hastanelere aktarılıyor. Bingöl'deki hastanelerin kan ihtiyaçları bu depodan sağlanıyor. Depoda her zaman hazır bulunan kan ile bölgedeki bütün illere ihtiyaç durumunda dağıtım yapılıyor. Böylelikle vatandaşlarımızın kan ihtiyaçlarını Kızılay olarak karşılamış oluyoruz" dedi.