BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Kadroya geçen işçiler şenlikte

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 bin 500 taşeron işçisini kadrosuna dahil ederek 'Emek Şenliği' düzenledi

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2 bin 500 taşeron işçisini kadrosuna dahil ederek 'Emek Şenliği' düzenledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, taşeron sisteminin kökünü tümüyle kazıyacaklarını söyledi.2 bin 500 işçiyi taşeron sistemden çıkartarak belediye kadrosuna dahil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapılan çalışmayı Halkapınar Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği 'Emek Şenliği' ile kutladı.

Şenliğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Genel İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekinci ve Büyükşehir Belediyesi çalışanları ile aileleri katıldı.

Genel İş Sendikası Başkanı Erol Ekinci, Başkan Kocaoğlu'nun taşeron sistemini kaldırma sözünü tuttuğunu hatırlatarak, "Bu güzelliğin İzmir'de yaşanıyor olması güzel. İlk ateşin buradan yayılmış olmasını önemsiyorum. Bu güzelliği Türkiye geneline yaymak hepimizin boynunun borcu olmalı" diye konuştu. Örgütlü ve eğitimli toplum istediklerini dile getiren Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul da şölenin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin örgütlenmesi olarak algılanmasından ziyade başlatılan girişimin Türkiye geneline yayılacak mesaj niteliğini taşıdığını söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise taşeronlaşma sisteminin kölelik düzenden ibaret olduğunu savundu. 7 yıldır sürdürülen girişimler sayesinde taşeron bünyesinde çalışan işçinin kalmadığını öne süren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sadece 2,5 milyon taşeron işçi içinde 2 bin 500 kardeşimizin kurtulması o aileler için elbette bir anlam ifade ediyor. Ama İzmir'den başlattığımız mücadele Türkiye'de taşeron sistemini ortadan kaldırmak için atılmış ilk ve en büyük adımdır. 73 milyon vatandaşımıza hayırlı uğurlu olsun. Umuyorum, diliyorum en az işçi kardeşlerimiz kadar istiyorum. En kısa zamanda taşeron uygulaması Türkiye'nin gündeminden kalksın" diye konuştu.

Kocaoğlu, "Göreve geldiğim ilk günden itibaren, çalışanlarımıza haklarını eksiksiz verebilmek ve özellikle taşeronlaşmayı kaldırmak için azami çaba gösterdim. Çünkü gerçekten emekten, insandan ve işçiden yana olan birisinin, öncelikle çağdışı olarak gördüğüm taşeronlaşmaya karşı mücadele vermesi gerektiğinin farkındaydım. Ne mutlu ki, bugün geldiğimiz noktada, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 2 bin 500 taşeron işçisini daha kadromuza dahil ederek tüm Türkiye'ye örnek olduk ve 'ülkede taşeron sistemini kaldıran belediye' olarak tarihe geçtik. İzmir'in demokrasi ve emeğe saygı konusundaki farkını bir kez daha ortaya koyduk" dedi.

Taşeron sistemini kökten kazıyacaklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, "İktidara geldiğimizde çağdışı kölelik düzeni olan taşeron işçiliğine son vereceğiz. Sözleşmeli ne kadar çalışan memur varsa iş güvencesine kavuşturulacaktır. İşini kaybedenler de olacaktır ancak yandaş taşeron firmalarının çalışanları işlerini kaybedecektir" diye konuştu. Emek Şenliği, Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü Ekin Grubu'nun gösterilerinin ardından sahne alan Şevval Sam'ın konseri ile sona erdi.