BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.495,39
HABER /  GÜNCEL

Çapa Tıp Fakültesi'nde yangın paniği

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Genel Cerrahi bölümünde yangın çıktı

Abone ol

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde elinde sigarayla uyuyakalan personel az daha faciaya neden oluyordu. Hastanede yatan hastalar kısa sürede tahliye edilirken, yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. 

Olay, İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü'nde saat 24.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bölümde rapor sekreteri olarak görev yapan Kürşad adlı personel, elinde sigarayla uyuyakaldı. Bu sırada elinden düşen sigara yerdeki halıfleksleri ve yatağı tutuşturdu. Olayı fark eden personel, hastaları tahliye ederek alevlere müdahale etmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Fatih ve Bayrampaşa itfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale etti.

Yangın hastanede korku vepaniğe neden olurken, yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Olaya neden olduğu iddia edilen ve soyadını açıklamayan Kürşat adlı personel, "İki-üç gündür uykusuz ve yorgundum. Herhalde elimdeki sigara düştü, yani tam olarak hatırlamıyorum. Bu sırada yangın çıktı. İçerideki filmleri falan üzerine atıp söndürmeye çalıştım. Hastaların çıkmasını söyleyerek durumu güvenliğe bildirdim. Müdahalenin ardından yangın söndürüldü" dedi. Yangın hastanede ufak çapta maddi hasara neden olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.