BIST 10.743
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.504,00
HABER /  DÜNYA

Medvedev kendisine bile iş bulamadı

Moskova’da İşçi Bulma Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceleyen Rusya Devlet Başkanı Medvedev hukuk danışmanı olmak istedi, iş bulamadı

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Moskova’da İşçi Bulma Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde inceledi. Hukuk danışmanlığı için iş baş vurusunda bulunan Medvedev olumsuz cevap alırken, taksi şoförleri ile ilgili istihdam açığı olmasına ilgi gösterdi. Rusya lideri ülkede işsizlik ödeneğinin 850 ruble ile 4 bin 900 ruble arasında olacağı bilgisini verdi.

Medvedev, Moskova’nın kuzeyindeki Strogino İşçi Bulma Merkezi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vatandaşlar kabul saatleri sırasında merkezi gezen Medvedev’i görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Rusya Başkanı, işçi bulma merkezinin iş arayan vatandaşlara ne gibi öneriler sunulduğunu da inceledi. 

Merkezde bulunan bilgi işlem merkezinden iş açığıyla ilgili bilgilere göz atan Medvedev şoför talebinin çokluğu dikkatini çekerken, "Hukuk danışmanı işine bakıyorum, bir tane bile talep yok. Ama şoförlük mesleğine talep çok, yüzlerce. Üstelik yüksek maaşlarla” dedi.
 Medvedev taksicilere yönelik taksi işleten şirketlerden gelen teklifleri de sordu. Merkez yetkilileri, “Bir öneride aylık maaş 30-35 bin ruble. İkinci öneride ise şoförler ayda 100 bin ruble kazanabilir” bilgisini verince Medvedev, “İkinci öneri ilgi çekici, enteresan, ama kuşku uyandırıcı. Yani öneri çok, çoğu da ilgi çekici, çok gezebilmek için bir yer.” dedi. 

Daha sonra Medvedev, İşçi Bulma Merkezi’nin diğer çalışma odalarını gezdi. Ziyarette hazır bulunan Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, merkezlerle ilgili modernize çalışmalarına hız verdiklerini anlattı. Medvedev sırada bekleyen vatandaşlarla sohbet ederek hal hatır sordu. İş bulma arzusuyla merkeze gelen vatandaşların isteklerini dinleyen Devlet Başkanı, “Başarılar diliyorum! Sizler bunu başaracaksınız!” ümidini vererek merkezden ayrıldı.