BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN

Kadir İnanır'dan mezarlık itirafı

Kanseri yenen Kadir İnanır cenaze namazlarında yalan söylediğini itiraf etti!

Abone ol

Türk sinemasına damga vuran aktör Kadir İnanır kanserle verdiği savaşı yendikten sonra yaşadıklarını anlattı. İnanır sık sık mezarlık ziyareti yaptığını, cenaze namazlarında da yalancı şahitlik yaptığını itiraf etti.

Türk sinemasına zaman içinde çok aktör geliyor, çok oyuncu star olarak parlıyor ama onun yeri halkın gözünde bambaşka. 44 yılda 200 filmde başrol oynayan Kadir İnanır, kanserle mücadelesini kazanıp yeniden hayata döndü. Bugün gazetesine konuşan İnanır, çok sıkıntıya girdiği zaman mezarlığa gittiğini ve ölülerle konuştuğunu dile getirirken, cenaze namazlarında çoğu zaman yalan söylediğini, ifade etti.

Özel hayatıyla ilgili sorulara da cevap veren İnanır, insanların inançlara saygı duyması gerektiğini de sözlerine ekledi. İşte İnanır'ın açıklamalarından önemli noktalar:

* Akciğerinizde bir leke var dedikleri an ne düşündünüz?
Her şeye hazırlıklı olmak lazım... Göz göre göre doktor soruyor sana "Kaç yıldır sigara içiyorsun" diye... Adama diyorsun ki "40 yıldır"... "Ne kadar içiyorsun" diyor. "Çok içiyorum" diyorum.. İnanıyorsun ya bir gün öleceğine, o süreci kendin hızlandırıyorsun. Niye hızlandıralım? 69-70 yaşında öleceğin varsayılabilir ama kendine iyi bakarsan sağlıklı ölürsün. Yataklarda sürünmezsin. Yatalak olmazsın. Yoksa kendine çok iyi baktığın zaman 200 yaşına kadar yaşayacak halin yok.

SIKILINCA MEZARLIĞA GİDİYORUM

* Peki, aklınızdan ölüm geçti mi?
Geçer ne olacak yani? Geçmese ne olacak? Nasılsa ölmeyecek miyiz?
Çok sıkıntıya girdiğim zaman hemen arabaya biniyorum. Mezarlığa gidiyorum. Yavaş yavaş mezar taşlarına bakıyorum. Bir bakıyorum ki yüzlerce tanıdığım insan orada yatıyor. Çok sevdiklerimin başına gidip dualar okuyorum. Arabaya bindiğim zaman bütün umutsuzluğumu, bütün dertlerimi unutuyorum. Herkese tavsiye ederim.

* Ölülerle konuşuyor musunuz?
Evet, onlarla konuşuyorum. O zaman ne oluyor? Kurtuluşun tek yolu var, inanç sahibi olmak. Birileri diyor ki "Yaaa kardeşim ben inançlı değilim"...Değilsen değilsin, senle mi uğraşacağız yani. O da senin özgürlüğün, olma yani. Ben inançlıyım bana saygı duy, ben de sana saygı duyarım "Niye inançsızsın?" demiyorum. Ama sonunda geliyorum, namazını ben kılıyorum, yani. Öyle 25- 30 defa yalan konuştuğumuz oldu.

CENAZEDE 25-30 KEZ YALAN SÖYLEDİM

* Nasıl yani?
İmam soruyor. "Bu kişinin yaşarken inançlı bir Müslüman olduğuna inanır mısınız?" diye. Evet diyorum mecburen. Yalan deyip rezalet mi çıkarayım? Bir de benim inancıma göre; benim son dakikadaki şehadetimin Allah tarafından onun affına vesile olacağına inanıyorum.

* Çocuk sahibi olmayı istediniz mi?
Kısmet meselesi. Allah isteseydi olurdu. Aslında benim beceriksizliğim bu. Bunca yıllık hayatımda bir kadına güvenemedim. Daha doğrusu çocuk yapabilecek bir kadın bulamadım. Kendimi suçlu hissediyorum. Beceremedim işte.