BIST 9.084
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,25
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Bilim adamlarını heyecanlandıran görüntü

Satürn'ün uydularından birinin hırpalanmış buzlu yüzeyi ayrıntılı şekilde görüntülendi.

Abone ol

Cassini uzay aracı tarafından Satürn’ün ikinci en büyük uydusu Rhea’da çekilen görüntülerde, Satürn'ün uydularından birinin hırpalanmış buzlu yüzeyi ayrıntılı şekilde görüntülendi. Bilim adamları görüntülerdeki kraterlerin uzaydaki göktaşları ile çarpışması sonucu milyonlarca yılda oluştuğunu ifade etti.

2017 yılına kadar çalışacak şekilde düzenlenmiş Nasa’nın Cassini uzay aracı görüntüleri, 9 Mart’ta Satürn’ün 60 uydusundan birinin üzerinden çekti.

Colorado’daki Uzay Bilim Enstitüsü’nde görevli Cassini uzay aracının görüntüleme ekibi lideri olan Carolyn Porco yaptığı açıklamada, “Diğer dünyadan güzel, uzun ve kaliteli bir görüntü elde ettik. Bu çektiğimiz görüntüler bu özel ayın çekilmiş olan en son yakın çekimi olacak” dedi. Bilim adamları ayrıca, Satürn sistemini bombardımana tutan küçük meteorları ve nesnelerin oranını saptamaya çalışmak için de çalışma yürütüyor. Satürn’ün 2. büyük uydusu olan Rhea 1500 kilometre çapa sahip. Cassini uzay aracı ise NASA, Avrupa Uzay Ajansı ve İtalyan Uzay Ajansı tarafından yönetiliyor.