BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  MAGAZİN

Spartacus'ta bir Türk kızı...

Ekranların nefes kesen dizisi Spartacus serisinin final kadrosunda bir Türk kızı var...

Abone ol

Başrolünde Yeni Zelandalı aktör Liam McIntyre'ın yer aldığı nefes kesen Spartacus serisinin final sezonu, 'War of the Damned', zengin oyuncu kadrosunda bir Türk oyuncuya da yer verdi.

Londra doğumlu olan Ayşe Tezel, sezonun altıncı ve yedinci bölümünde, Canthara isimli köle kız rolüne soyundu. Tezel'in canlandırdığı Canthara, Spartacus'ün isyancılardan oluşan ordusunun elinden kurtarılan Sinuessa en Valle kentinin ele geçirilmesinde büyük rol oynayan Sezar'a (Todd Lasance) ödül olarak sunulan iki kadından biri olarak beliriyor.

SEZAR'IN İKİ KÖLESİNDEN BİRİ

Güzelliğiyle dikkat çeken Tezel, iki bölüm boyunca Spartacus'ün ordusunu kuşatmak için uğraşan Roma ordusunda subay olan Sezar'ın iki kölesinden biri olarak rol alıyor.

AYŞE TEZEL KİMDİR?

Babası Türk, annesi ise Yeni Zelandalı olan Ayşe Tezel, Londra'da 1980 yılında doğdu. İlk bale dersini 3 yaşında alan Tezel, 8 yaşında repertuar tiyatrosuna yazıldı.

imdb.com sitesindeki biyografisine göre, Tiyatro Okulu'ndan mezun olduktan sonra Yeni Zelanda'nın en uzun süre ekranda kalan dizisi 'Shortland Street' ile televizyona adım atan Tezel, ilk film deneyimini ise ABD yapımı romantik komedi Miami Meet Me In ile yaşadı.

Televizyon kariyerine Yeni Zelanda'da devam eden ve şu an 'The Blue Rose' adlı dizinin kadrosunda yer alan Tezel, Spartacus'te konuk oyuncu olarak yer aldı.