BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Krizdeki Yunanistan oruç tutacak

Yunanistan ekonomik krize rağmen protesto gösterileri eşliğinde Patra Karnavalı'nı kutladı. Karnavalın ardından kırk gün oruç tutulacak.

Abone ol

Yunanistan'da 1829 yılından bu yana düzenlenen Patra Karnavalı bu yıl da ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen kutlandı.

Bu yıl konusu ''masal gibi'' olan karnavala katılımın geçen yıla oranla yüksek olduğu görüldü.

Yaklaşık 35 bin kişiden oluşan 147 gösteri grubunun katıldığı karnavalın son gününde akın akın Patra'ya gelen Yunanlılar, renkli kostümleri ve danslarıyla kentin sokaklarını canlandırdı.

AKRAPOLİS SATILIKTIR PANKARTI DİKKAT ÇEKTİ 

Geçit töreninde Yunanistan'da koalisyon hükümetini oluşturan Yeni Demokrasi (YDP) lideri Başbakan Antonis Samaras, PASOK lideri Evangelos Venizelos, Demokratik Sol lideri Fotis Kuvelis ve Almanya Başbakanı Angela Merkel kuklalarıyla ellerinde Akropolis resmi üzerinde ''satılık'' yazısı tutan karnavalcılar dikkati çekti.

TASARRUF İÇİN ÜNİVERSİTE SAYISINI AZALTAN PROJE PROTESTO EDİLDİ 

Geçit töreni başlamadan önce yaklaşık 100 kişilik grup da hükümetin tasarruf amacıyla bazı fakülteleri birleştirerek üniversite sayısını azaltmayı amaçlayan ''Atina'' projesini protesto etti.

Başkent Atina'dan karnaval için Patra'ya gelen 67 yaşındaki emekli ilkokul öğretmeni Yorgos Hrisopulos: ''Sağlığım elverdiği müddetçe her yıl Patra'ya geleceğim. Ülkede durum malum. Bu tür eğlenceler vesilesiyle insanlar günlük kaygılarından uzaklaşıyor, bir nebze olsun neşeleniyor'' dedi.

KEŞKE HER GÜN KARNAVAL OLSA DA YÜZÜMÜZ GÜLSE 

Patra merkezinde kafe işleten 40 yaşındaki Kostas Serupis ise karnavalın esnaf için önemine vurgu yaparak ''Keşke her gün karnaval olsa da yüzümüz gülse. Krizden dolayı artık Yunanlılar eğlence için fazla bütçe ayıramıyor. Tek duamız ülkenin ekonomik krizden bir an önce kurtulması ve eski bereketli günlerimize dönmek'' ifadelerini kullandı.

40 GÜN ET VE SÜT ÜRÜNLERİ TÜKETMEYECEKLER 

Yunanlılar, her yıl düzenledikleri ''temiz pazartesi'' diye de adlandırdıkları karnavalın ardından Paskalya bayramına kadar yaklaşık 40 gün kırmızı et ve süt ürünleri tüketmeyerek oruç tutuyor.