BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kadınlara Kürtçe sağlık eğitimi

Devlet açılıma ilişkin adımları sessiz sedasız hayata geçiriyor. Van'ın Özalp ilçesinde uygulaması yaşanıyor.

Abone ol

Van'ın Özalp ilçesinde Kaymakamlık tarafından başlatılan ''Hayat için kadın, kadın için sağlık'' projesi kapsamında, kadınlara Kürtçe sağlık eğitimi veriliyor.

Özalp Kaymakamlığı tarafından başlatılan, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Grup Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle yürütülen proje kapsamında, köyde yaşayan 605 kadına ulaşıldı. Proje kapsamında köylere giden sağlık görevlilerinin anlattığı bilgiler, proje koordinatörü Eda Bayram tarafından Kürtçe'ye çevrilerek kadınlara aktarılıyor.

Bayram, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde yaşayan kadınların sağlık konusunda yeterli bilgiye sahip olmadıklarını belirledikten sonra projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Köylerdeki kadınların sağlık hizmetlerine ulaşma imkanlarının da kısıtlı olduğunu belirten Bayram, bu kadınların yaşam kalitelerini artırması bakımından projenin önem taşıdığını vurguladı.

Kadın ve çocuk sağlığı konusunda bilgi veren Hemşire Hanife Bakar ise, bu çalışmalarla anne ve çocuk ölümlerini en aza indirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Proje kapsamında 2 bin kadına ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Bakar, kadınların bu projeye büyük ilgi gösterdiğini vurguladı.