BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,85
ALTIN 2.415,43
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den AK Parti'ye yazılı teklif

CHP'nin üç maddenin çıkarılmasına Erdoğan'ın kapı aralaması iki parti arasındaki trafiği artırdı.

Abone ol

CHP'den tartışılan üç maddenin paketten çıkarılması önerisini yazılı olarak AK Parti'ye sundu. AK Parti cephesi ise karar için Erdoğan'ın dönüşünü bekleme kararı aldı.

CHP kurmayları sabah randevu aldığı AK Parti kurmayları ile saat 13.00'te biraraya geldi.. Görüşme sonrası taraflardan beyanatlar geldi. CHP'li Kemal Anadol basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

ÖNERİMİZİ YAZILI OLARAK İLETTİK

"Biz Anayasa değişikliği taslağında Anayasa Mahkemesi'nin ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu(HSYK)'nın yapısı ve siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin maddelerle ilgili görüşümüzü yazılı olarak verdik. AK Parti konuyu müzakere edip cevabını verecek.  Üç maddeyle ilgili durumu bu paketten çıkarılmasını ve diğerlerinin Meclis'te müzakere edilmesini içeren teklifimiz ilettik. Üç konunun yeni oluşacak parlamento aritmetiği içinde milli iradenin o zamanki doğrultusunda oylanmasıdır. Sayın Başbakan gelecek ve yetkili kurullarda görüşüp kararını verecekler."

ERDOĞAN'I BEKLEYECEKLER

AK Parti'li Bekir Bozdağ, Başbakan Erdoğan'ı bekleyeceklerini söyledi. Randevu sonrası basın mensuplarına konuşan Bozdağ, "3 maddenin değişmesi ile ilgili CHP'nin yazılı teklifi oldu. Cevap olarak da Başbakan'ın ABD'den dönüşünü bekleyeceğiz dedik." diye konuştu.