BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,83
ALTIN 2.414,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bafra mutfağı görücüye çıkıyor

Bafra Kaymakamlığı Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında "Yöresel Yemek Yarışması" düzenliyor

Abone ol

Bafra'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 'Yöresel Yemek Yarışması' düzenlenecek.

Bafra Kaymakamlığı, 15-22 Nisan Turizm Haftası sebebiyle Doğal (Organik) Yöresel Yemek Yarışması düzenleyecek. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, amaçlarının "Bölgede turizm potansiyelini harekete geçirmek" olduğunu söyledi.

Boyacı, yarışmayla daha sağlıklı, doğal, kaliteli olan yöresel yemekleri araştırmak, tespit etmek, kayıt altına almak, güncele taşımak ve önplana çıkarmak suretiyle yöre mutfağının tanıtılmasına katkıda bulunulacağını belirtti.

Bafra'nın zengin mutfağını tekrar hatırlatmak, damaklarda olduğu kadar zihinlerde de yer almasını sağlamak istediklerini dile getiren Boyacı, bu tür sosyal faaliyetlerin kültürlerin yaşatılmasında önemli rol oynadığını ifade etti.

Büyük Park Cumhuriyet Salonu?nda gerçekleştirilecek yarışmaya katılacak olanların 13 Nisan 2010 tarihine kadar yemek ismi ve reçetesini Bafra Halk Eğitim Merkezi, Bafra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi veya Bafra Hasan Çakın Kız Meslek Lisesi?ne teslim etmeleri gerektiği bildirildi.
Beceri-sanat, garnitür-süsleme, sunum-tat kriterlerinde düzenlenecek yarışmada dereceye girenler bilezik ve cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek.