BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'a rekor KÖYDES yatırımı

Köylere alt yapı hizmeti götüren KÖYDES kaynağından en büyük paylardan birini Van alıyor.

Abone ol

Van Valisi Münir Karaloğlu, kentin bütçeden aldığı kaynakla Türkiye de 4'ncü sırada yer aldığını belirterek, 2010 yılı için KÖYDES kapsamında da 16 milyon 204 bin TL daha ödeneğin geldiğini söyledi.

Vali Karaloğlu, ilçe kaymakamları, il genel meclis başkanı ve İl Özel İdaresi yetkilileriyle valilikte bir toplantı yaparak, 2009 yılında KÖYDES kapsamında kırsala götürülen hizmetler ve 2010 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Vali Yardımcısı Hasan Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Ramazan Gökdemir, Genel Sekreter Yardımcısı İzettin Polat ve İl Genel Meclis Başkanı Semira Varlı'nın da katıldığı toplantıda konuşan Karaloğlu, ilçe kaymakamlarına kırsal kesime götürülecek hizmetlerde dikkat etmeleri konusunda önemli uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Bütçeden en fazla kaynak alan 4'ncü ilin Van olduğunu ifade eden Karaloğlu, ancak yükselen hizmet kalitesine karşın vatandaşın da talebin aynı oranda artarak devam ettiğini kaydetti. 2010 yılı için Van'a KÖYDES kapsamında 16 milyon 204 bin TL kaynağın daha geldiğini kaydeden Karaloğlu, “Biz zannediyoruz ki vatandaşa su getirdik yolunu iyileştirdik, talebi azalacak. Hayır. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Hizmet kalitesi artıkça vatandaşın talebi de artar. Eskiden bir çeşmenin olması köylü için yeterliydi. Ama bugün artık vatandaş konfora alıştı ve evinde artık 365 gün suyun olmasını arzu ediyor. Bu da vatandaşımızın en doğal hakkıdır. O bakımdan kırsal kesime yönelik hizmetlere devam edilecektir. Bir taraftan KÖYDES kaynaklarıyla öbür taraftan İl Özel İdaresi'nin kendi bütçesiyle hizmetlerimiz devam edecek” dedi.

“15 HAZİRAN ÖNCESİ ASFALT DÖKÜLMEMELİDİR”

Van'ın denizden yüksekliğinin 1700 rakım olması sebebiyle köy yollarına 15 Haziran-20 Ağustos tarihleri arasında asfaltın dökülmesini ve ilçe kaymakamlarının da planlarını tarihlere göre yapmalarını isteyen Karaloğlu, “Van Gölü'nün kıyısında rakım 1730 civarında. Karadeniz'in, Akdeniz'in ve Marmara'nın yaylasıyız. Yaylada asfalt yapıyorsak hesabını da iyi yapmalıyız. Onun için asfalt sezonumuz 15 Haziran'da başlayarak, 20 Ağustos'ta bitmeli. Ondan sonra asfalt yaptırmayalım. Geç kalırsanız yaptırmayın. Zamanlamayı iyi yapın. Kaymakam arkadaşlarımız bütün planlamalarını bu tarihlere göre yapmalı. 15 Haziran öncesinde de başlatılmamalı. Çünkü geceleri ısı dereceleri düşüyor. Müteahhitlerin yaptığı işleri de iyi kontrol edelim. Çünkü yapıldıktan sonra bozulan işlerden dolayı da vatandaşlardan çok sayıda şikayet alıyorum” dedi.