BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.423,42
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

CHP'li Ateş'ten Gökçek'e ağır suçlamalar

Ankara yerelinde siyaset kızışıyor. Gökçek'i ağır dille eleştiren CHP'li Ateş "Hodri Meydan" dedi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Çankaya Belediyesi ile ilgilenen Yılmaz Ateş dikkat etsin, ayağı bir yere takılmasın" sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş sert yanıt verdi. Ateş, "Kendisi sürekli şerefin ş'sinden bahsediyor. Eğer onda şerefin ş'si varsa, "Şurada şu usülsüzlüğü var" der. Bunu yapmazsa namerttir" dedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı "Gökçek'i koruma kurulu" olarak suçlayan Ateş şunları söyledi:

"Benimle ilgili elinde bilgi belge varsa savcılığa verdiği gün dokunulmazlıkların kaldırılması için TBMM başkanlığına başvuracağım. Mahkemede yargılama sözü veriyorum. Elinde bir şey yok sadece birilerini korkutmak istiyorsa o ben değilim."

DÜELLO ÇAĞRISI

Ateş'in açıklamaları şöyle:

"Yüreği varsa, şerefi varsa gazete sayfalarında ona buna çamur atmasın. Hodri Meydan. Gelsin yüz yüze konuşalım. Aynı stüdyoda olalım. İstediği kanalı seçsin."

"Ateş Kazan'da sahte iş bitirme belgesiyle iş yapan bir firma olup olmadığını Gökçek'e sorarak, "ASKİ'nin başka bir işinde Gökçek'in talimatıyla fazladan 2.6 milyon ödendi mi? Açıklamazsa ben açıklayacağım."

"Şu an yeterlilik belgesi olmadığı halde Kazan'da bir iş yapılıyor mu? Bir firma yurt dışında bir işi yapmış gösterip işi alıyor. ASKİ ise sahte olduğundan şüphelenip Büyükelçiliğe soralım diyor. ASKİ Genel Müdürlüğü bu istemi sümen altı ediyor mu etmiyor mu?"

"Bundan ayrı olarak ASKİ'nin işine iş bittikten sonra başvuran firmaya ASKİ Genel Müdürü'nün karşı çıkmasına rağmen Melih Bey'in talimatıyla 2.6 milyon lira ödeme yapıldı mı yapılmadı mı?"