BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadınlara cenaze yıkama kursu

Salihli'de HEM Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile Manisa ve ilçelerinde ilk defa bayanlara yönelik cenaze yıkama ve kefenleme kursu düzenlendi.

Abone ol

3 hafta boyunca devam edecek olan 32 saatlik kursa ilk etapta 40 bayan kursiyerin başladığını belirten Salihli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kamil Erbay, kursta ölüm gerçeği, temizlik, gusül, abdest, cenaze yıkama, kefenleme, defin, cenaze namazı, dua, telkin, taziye, ıskat, salat gibi konuların da işleneceğini söyledi.

Kursun Salihli Cumhuriyet Camisi’nde düzenlendiğini ve Kuran kursu öğreticisi Adile Güçyener önderliğinde verildiğini belirten Erbay, “Kursta cenazenin temizlenmesinden yıkanmasına ve defnedilmesine kadar yapılan işlemlerin yapılmasını, kefenlenmesini bilen ve cenaze yıkama elemanının sahip olması gereken bilgi, beceri ve dini bilgileri yerinde uygulayabilen eleman yetiştirmektir.

9 bölümden oluşan kursumuzun toplam süresi 32 saattir. Bu programı başarıyı ile tamamlayan kursiyerlerimize kurs sonunda sertifika vereceğiz. İlçe Müftülüğümüzce birlikte yürüttüğümüz kursumuzun 2. etabına ise şu anda 10 kursiyerimiz müracaatta bulundu.

Yeterli sayıya ulaştığımızda 2. etap kursumuzda başlayacaktır. Bu kursumuz kasaba ve köylerimizde de sonbahar ve kış mevsiminde düzenleyeceğiz” dedi.