BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Engellilere tekerlekli sandalye

Güdül`de `Engelleri Kaldırıyoruz Projesi` kapsamında, maddi durumu iyi olmayan 6 engelliye akülü tekerlekli sandalye verildi.

Abone ol

Güdül Kaymakamı Cenk Hakan Karaduman ve İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı`nca alınan 6 tekerlekli sandalyeyi, ilçe merkezi ve köylerdeki maddi durumu iyi olmayan engelli vatandaşlara dağıttı.

Karaduman ve beraberindekiler, ilk olarak Boyalı köyünde ailesiyle yaşayan 17 yaşındaki spastik engelli Kudret Ergin`e tekerlekli sandalyesini verdi. Kudret Ergin`in annesi Ayfer Ergin, yetkililere teşekkür ederek, `Her yere oğlumu sırtımda taşıyordum. Eski sandalyesi bozulmuştu. Çok mutluyum.` dedi. Kaymakam Karaduman da engelli vatandaşlara yardım etmenin görevleri olduğunu belirterek, `Başlattığımız proje ile tüm engellilere ulaşarak ihtiyaçlarını tespit ettik. 6 engelliye tekerlekli sandalye aldık. İşitme engelli 3 vatandaşımıza da işitme cihazı alacağız.` diye konuştu. Karaduman, daha sonra, diğer köylerdeki engellilere tekerlekli sandalyelerini teslim etti.