BIST 10.755
DOLAR 32,24
EURO 34,88
ALTIN 2.424,88
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Basın danışmanları biraraya geldi

İstanbul’un ilçe belediyelerinin basın danışmanları, Marmara Belediyeler Birliği’nde düzenlenen çalışma toplantısında buluştu.

Abone ol

Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan, “Belediyenin görünen yüzü basındır” derken, belediyelerdeki basın danışmanlığı, basın yayın müdürlüğü, basın koordinatörlüğü ve basın sorumluluğu kavramlarına standart getirilmesi için çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Kurumlar arasında işbirliği geliştirmek, deneyim paylaşmak ve ortak sorunlara çözüm bulmak amacıyla aynı mesleği icra eden belediye çalışanlarını bir araya getirmeyi sürdüren Marmara Belediyeler Birliği, bu kez de İstanbul’da görevli ilçe belediyelerinin basın danışmanlarını bir araya getirdi. Marmara Belediyeler Birliği’nin Eminönü’nde bulunan merkez binasında toplanan basın danışmanları, çeşitli sorunlarını açıklayarak, istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya başkanlık eden Birlik Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan, MBB’nin kuruluş gayesi ve 1975’ten bu yana verilen hizmetleri aktardıktan sonra, “Belediyenin görünen yüzü basındır. İyi çalışan bir basın ekibi, belediyeyi dünyaya açar. Basın ekibi, belediyeyi rezil de eder, vezir de... İstanbul’da görevli basın danışmanları, ne kadar önemli konumda olduğunu bilmeliler” diye konuştu.

Toplantının sonunda, belediyelerdeki basın danışmanlığı, basın yayın müdürlüğü, basın koordinatörlüğü ve basın sorumluluğu kavramlarına standart getirilmesi için çalışma başlatılması; basın danışmanlarının taşıması gereken nitelikler ve de basın danışmanlarının basın-yayın müdürleri ile hukuku ve belediye içindeki konumlarına dair, bir ilkeler ve standartlar belgesi hazırlanması kararı alındı.

Aylık düzenlenecek basın danışmanları toplantılarına, sırasıyla Fatih, Tuzla, Silivri, Beykoz, Sarıyer’le devam edileceği, gelecek aylardaki toplantılara, basın müdürlerinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarının basın danışmanlarının da katılmasına karar verildi.