BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.390,76
HABER /  GÜNCEL

Kadın voleybolunda 'etek dönemi!'

Kadın voleybolunda bir kıyafet devrimi daha... Teklif, yüz yılın antrenörü seçilen Nikolai Karpol'dan...

Abone ol

Kadın voleybolunda mayo, şort ve kalın külotlu çoraptan sonra şimdi de etek modası başladı. Rus antrenör Nikolai Karpol’un başlattığı yeni modaya göre, etek boyları en fazla 20 santim olacak.

Bu sporda yıllardır başarılarının yanı sıra kıyafet modasında da öncü olan Rusya şorttan eteğe geçti. Yüz yılın antrenörü seçilen Nikolai Karpol, teknik kariyerinin dışında şimdi de kıyafetlere el attı ve etek formanın öncülüğünü yapmaya başladı. Rusya’nın NTMK Uralochka takımının teknik patronluğunu yapan Karpol, "Dünya voleybolunun seyir estetiği açısından da yenilik yapması gerekiyor. Bu da formalarla olur. Sporcuların hem maç sırasında rahat etmeleri hem de voleybola temaşa kazandırılması açısından etek modasını getirdik" diyerek kendi sporcularına etek giydirdi.

ARTIK DAHA RAHAT OLACAKLAR 

Hürriyet'in haberine göre, yeni modanın öncüsü Nikolai Karpol, hayli iddialı olduğu formaları ise, "Sizlere bir sürprizim daha olacak. Bundan sonra bizim kızları sahada şortla değil, etekle izleyeceksiniz. Biz teknik yeniliklerimizin yanı sıra modada da öncü bir ülkeyiz. Bu yeni kıyafetimizle kızlarımız kendilerini sahada daha rahat hissedecekler" sözleriyle tanıttı.

'UZUN VE SEKSİ GÖSTERİYOR' 

Etek forma fikri, kadın voleybolcular tarafından da olumlu karşılandı. Sovyetler Birliği döneminden son 2 yıla dek voleybol kariyerini başarı ile sürdüren Rus asıllı Türk vatandaşı sporcu İnessa Korkmaz, "Etek forma çok iyi bir fikir. Şu anda voleybolu sürdürmüş olsaydım ben de giyerdim. Bacakları uzun ve seksi gösteriyor. Bu etek mayo erkek seyircilerin de ilgisini çekiyor. Kadın estetiği ön plana çıkıyor" yorumunda bulundu.

Dünya üzerinde 2002-2003 sezonuna kadar lycra mayolarla oynanılan voleybolda, sporcular sık sık şikayetçi oluyordu. Kadın sporcular, özellikle smaç, blok ve yer plonjonlarında zaman zaman rahatsızlık yaşıyordu. Hatta mayoların sürekli kasık aralarına çıkmasının verdiği sıkıntılar gündemden düşmemişti.