BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.433,75
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'ye gelen tutsaklar secdeye gitti

Hamas ile İsrail arasındaki takas anlşaması çerçevesinde serbest bırakılan 11 Filistinli Türkiye'ye geldi

Abone ol

Uçaktan inen 11 Filistinli sırasıyla büyükelçiyle tokalaştı. Zafer işareti yapan Filistinliler, ardından secdeye kapandı. Havaalanından bir minibüsle ayrılan Filistinlilerin nereye götürüldüğü güvenlik sebebiyle açıklanmadı. Gazetecilerin minibüsü takip etmesine müsaade edilmedi.

MİT GÜVENCE VERDİ

MİT, dün Türkiye’ye gelen 11 Filistinli için, İsrail gizli servisi MOSSAD’a "Kaçamazlar, takip ederiz" sözü verdi.

TARİHİ TAKASIN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

TOPRAĞI ÖPTÜLER

Türkiye'ye gelen 11 Filistinli uçakten inerken zafer işareti yaptı, Esenboğa'da toprağı öptü. Hamas’ın elindeki İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında İsrail’in serbest bırakması öngörülen 1027 Filistinliden 477’si özgürlüğüne kavuştu.

Filistinlileri taşıyan Doysa Air uçağı, saat 01.00'de Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. Uçak, kargo bölümüne yanaştırılırken polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Uçağın inmesine dakikalar kala Filistinleri karşılamak üzere havalimanına Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf geldi.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Filistin halkına ve Filistin Hükümeti'ne destekleri dolayısıyla Filistin Hükümeti ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas adına Türkiye'ye teşekkürlerini sunan Maruf, ''Filistinlilerin serbest bırakılması ve Türkiye'ye getirilmesi sürecinde destekleri nedeniyle Türk Hükümeti'ne müteşekkiriz. İnşallah bundan sonra da Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Türkiye'nin desteklerini görmeye devam edeceğiz'' diye konuştu. Bir soru üzerine Maruf, Filistinlilerin Türkiye'de konaklayacakları yer konusunda Türk Hükümeti'nin karar vereceğini, bu konudaki hazırlıkların Türk yetkililer tarafından detaylı şekilde yapıldığını söyledi. 

16 FİLİSTİNLİ SURİYE'DE

İsrail ve Hamas arasında varılan tutuklu takası çerçevesinde serbest bırakılan biri kadın 16 Filistinli Suriye'ye geldi. Suriye'nin başkenti Şam'daki uluslararası havaalanına getirilen 16 Filistinli için coşkulu bir karşılama töreni düzenlendi. Tutukluları karşılamaya Suriye Enformasyon bakanı Dr. Adnan Mahmud ile bazı Hamas yetkilileri karşıladı.

Havaalanında Hamas, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Demokratik Cephe yandaşlarının yanı sıra bazı vatandaşlar, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad lehine sloganlar attı.


İŞTE O ANLAR