BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  GÜNCEL

Kadın hacı adaylarına müjde

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman kadın hacı adaylarına iyi haber verdi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Fikret Karaman, kadın hacı adaylarının daha rahat ibadet yapabilmesi için hem Mekke'de hem Medine'de 2 öğün yemek dağıtmayı planladıklarını bildirdi. Karaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk hacı adaylarının kutsal topraklarda ibadetlerini rahatça yapabilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bu kapsamda 2 kez Suudi Arabistan'a gittiklerini ifade eden Karaman, ihtiyaca cevap verecek kadar ev kiraladıklarını, Suudi Hac Bakanlığı ile görüşerek, hacıların seyahat, ibadet ve ikametleriyle ilgili ayrıntıları karara bağladıklarını söyledi.

Hacı adaylarının sağlığı ve beslenmelerinin önemli bir konu olduğunu vurgulayan Karaman, kadın hacı adaylarının daha rahat ibadet yapabilmesi için hem Mekke hem Medine'de sabah kahvaltısı ve akşam yemeği olmak üzere 2 öğün yemek dağıtmayı planladıklarını bildirdi. Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Gıda başlı başına bir problem. Yemek dağıtımı özellikle kadınların lehine olacak. Anadolu'dan eşi ya da kız kardeşiyle gelen hacılarımız, adetlerini burada da uygulamak istiyor. Kadınlarımız yemek yapıp, çamaşır yıkayım derken, beyler gidip geliyor. Kadınlar, zamanın büyük kısmını yemek için harcanıyor. Bu bir ayı bir daha yakalamak mümkün olmayabilir. Dolayısıyla kadınlarımız bu gibi hizmetler sayesinde ibadetlerini rahatça yapabilecek.''

''HAC RÜYASI''

Gelişen ve değişen şartlar karşısında eğitimin önemine de dikkat çeken Karaman, hacı adaylarının, hac ibadeti ve hacda insani ilişkiler konusunda bilgilendirileceğini söyledi. Görsel malzeme kullanılarak yapılan eğitimin daha kalıcı olacağını vurgulayan Karaman, geçen hac mevsimi kutsal topraklara götürülen çekim ekibinin, 2 CD hazırladığını anlattı. CD'lerden birinin dini bilgiler içerdiğini belirten Karaman, ''Hac Rüyası'' adlı diğer CD'de Anadolu'da bir kişinin haca gidişinin anlatıldığını kaydetti. Hacı adaylarını yönlendirmek için görevlendirilen kafile başkanları ile din ve sağlık görevlilerinin de eğitime tabii tutulduğunu ifade eden Karaman, bu bilgilendirmenin hizmet içi eğitim merkezlerinde Kabe maketi kullanılarak yapıldığını söyledi.