BIST 10.169
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.454,86
HABER /  GÜNCEL

Pakistanlı gazeteci aranıyor

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Pakistan hükümetinden talepte bulundu.

Abone ol

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Pakistan hükümetinden, iki hafta önce kaybolan bir gazetecinin bulunmasını istedi. Örgütten bugün yapılan açıklamada, Sindi dilinde yayımlanan ''Kawish'' gazetesinde çalışan Mehruddin Marri'nin 27 haziranda Sindh eyaletinin Thatta kasabasında kaybolduğu belirtildi.

Ailesi, gazetecinin bir polis karakolundan dönerken polis tarafından kaçırıldığını ileri sürüyor, ancak polis bu iddiayı reddediyor. Yetkililer tarafından gizlice gözaltında tutulan iki gazeteci, geçen ay Marri'nin kaybolmasından önce serbest bırakılmıştı. Yetkililer, televizyonda çalışan 2 gazeteci hakkında bilgileri bulunduğunu reddetmişti.

Ancak 22 haziranda polis iki gazeteciyi mahkemeye çıkardı ve mahkeme gazetecileri kefaletle serbest bıraktı. Resmi sırları açıklamakla suçlanan her iki gazeteci, suçlu bulunmaları durumunda 7 yıl hapse mahkum edilebilecek. 5 Aralık 2005'te kaybolan başka bir gazetecinin cesedi ise 16 haziranda Afganistan sınırındaki Kuzey Veziristan eyaletinde bulunmuştu. Başından vurulmuş olarak bulunan gazetecinin ailesi, Pakistan istihbarat servisini suçlamış, ancak hükümet suçlamaları reddetmişti.