BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.447,78
HABER /  GÜNCEL

Peygamberin mezarı aranıyor

Makam Camisi'nde başlatılan kazılarda, Hz. Danyal Peygamber'in mezarı aranıyor.

Abone ol

Mersin'in Tarsus ilçesinde ibadete açık olan Makam Camisi'nde başlatılan kazılarda, Hz. Danyal Peygamber'in mezarının arandığı bildirildi. Hayırsever bir vatandaş tarafından Makam Camisi'nde yaptırılan abdest alma bölümünün inşaatı sırasında kemerli bir yapının bulunmasıyla başlatılan kazı çalışmalarının, aralıksız sürdüğü belirtildi.

Tarsus Müze Müdür Vekili Abdulbari Yıldız, içinde Hz. Danyal Peygamber'in mezarı olduğu tahmin edilen tarihi yapının tamamının ortaya çıkarılabilmesi amacıyla başlatılan kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla kentin geçmişinin günümüze ışık tutacağını söyledi. Tarihi yapının kente gelen turistlerin de ilgisini çekeceğine inandıklarını belirten Yıldız, şunları kaydetti: ''Hz. Danyal Peygamber, M.Ö. 605 yılında Kudüs'te doğmuş.

Bir kıtlık döneminde, Kilikya Kralı Syenessis, Danyal Peygamberi Tarsus'a davet eder. Peygamberin, Tarsus'a gelişiyle birlikte kente bolluk ve bereket gelir. Bolluk ve bereket geldiğini gören halk, Hz. Danyal Peygamber'in geri gitmesine izin vermez ve öldüğünde de Makam Camisinin bulunduğu alanın altına gömülür. Camiye, Makam adının verilmesi, bu yerin yüzyıllardan beri kutsal bir yer olarak halk tarafından benimsenmesinden kaynaklanmaktadır.'' Yıldız, Roma, Bizans ve İslam olmak üzere 3 medeniyetin izlerini taşıyan tarihi yapıda, Hz. Danyal Peygamber'in mezarının, türbenin yaklaşık 4 metre derininde olduğunun tahmin edildiğini belirtti.