BIST 10.291
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,93
HABER /  GÜNCEL

Kadın başkanların şiddet isyanı

10 kadın belediye başkanı, kadına yönelik şiddete karşı ortak basın açıklaması yaptı

Abone ol

Batman'da toplanan 10 kadın belediye başkanı, kadına yönelik şiddete karşı ortak basın açıklaması yaptı.

Son olarak 18 yaşındaki bir genç kızın intihara zorlandığı haberlerinin ardından Batman'da bir araya gelen Tunceli Belediye Başkanı Songul Erol Abdik, Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar, Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsekmenler, Doğubeyazıt belediye başkanı Mukaddes Kubilay, Bismil belediye Başkanı Şükran Aydın, Küçük Dikili Belediye başkanı Leyla Güven, Van Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı ve Sürgücü Belediye Başkanı Zeyniye Öner, Sanat Sokağı'ndaki Özgür Kadın Heykeli önünde basın açıklaması yaptılar.

Açıklamayı okuyan Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsekmenler, Batman'da son olarak 3 gün önce 18 yaşındaki bir kızı yitirmenin acısını yaşadıklarını belirterek, şöyle dedi: ''Saliha, 60 yaşlarında 2 eşli biriyle evlenmeye zorlandı. Direndi, ancak baskılar devam edince 18 yaşındaki Saliha Demir, yaşamına son verdi. Aslında Saliha'nın hikayesi diğer kadınların hikayesinden farklı değildir. Bu topraklarda kadınlar namus adına katlediliyor. Yaşamın kaynağı olan kadınlar ölüme tercih ediliyor. Biz kadınlar, baskı ve şiddete karşı kadın dayanışmasını yaratarak, kadın katliamlarına son verebiliriz. Kadın dayanışmasından alacağımız güçle, geleceğimizi kurtarabiliriz.''

Basın açıklamasının ardından başkanlar 3 gün önce intihar eden 18 yaşındaki Saliha Demir'in mezarını ziyaret ederek, karanfil bıraktılar.