BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,81
ALTIN 2.451,96
HABER /  GÜNCEL

Kadıköyde 5 yıldızlı veteriner merkezi

Kadıköy Belediyesi’nin beş yıldızlı, çağdaş Veteriner Aşı ve Tedavi Merkezi yeni yerinde hizmet verecek.

Abone ol

Bugüne kadar 20.000'nin üzerinde sokak hayvanına veteriner sağlık hizmetleri veren Kadıköy Belediyesi bir ilke daha imza atarak çok kapsamlı çağdaş bir Merkez açıyor.

11 Mart Çarşamba günü açılışı yapılacak olan Veteriner Hizmetleri Binasının 1. katında modern bir yapıya kavuşturulan Veteriner Aşı ve Tedavi Merkezi yer almaktadır. Merkezde 2 adet muayenehane, 2 adet ameliyathane, laboratuar, acil müdahale , ameliyat sonrası bakım üniteleri yer almakta olup buraya getirilecek olan sahipli-sahipsiz tüm evcil hayvanlara veteriner sağlık hizmetleri (teşhis, tedavi, ameliyat, aşılama, mikroçiplendirme gibi.) en üst düzeyde verilecek. Merkezde 5 Veteriner Hekim, 3 Veteriner Sağlık Teknisyeni, 1 Biokimya uzmanı, 3 yardımcı elemanıyla tam donanımlı bir şekilde hizmet sunulacak.

Merkez’in 2. Katında Vektörlerle Mücadele ve İlaçlama Merkezi yer almaktadır. Başta sivrisinek, karasinek, kene ve hamamböceği olmak üzere her türlü kent zararlıları ile mücadele edilerek sıtma, kuş gribi, kırım kongo kanamalı ateşi gibi bulaşıcı ve salgın hastalıkların önüne geçilip çevre ve halk sağlığının korunması kapsamında faaliyet yürütecek olan bu Merkez’de sürekli olarak konunun uzmanı bir teknik personel, 2 yardımcı teknik eleman ve iki motorize ilaçlama ekibi çalışacaktır.

Merkez’in 3. Katında oluşturulan seminer salonunda da gerek mesleki konularda, gerekse de halka yönelik başta gıda güvenliği, bulaşıcı ve tehlikeli hastalıklar, vektörlerle mücadele, hayvan hakları, evcil hayvanlarda bakım ve beslenme, sokak hayvanlarının rehabilitasyonu gibi konularda bugüne kadar Belediyenin vermiş olduğu eğitim seminerlerine hız vererek devam edilecektir.

Hayvan severlerin hayvanlarıyla katılacağı açılışı Kadıköy Belediye Başkanı Av.Selami Öztürk gerçekleştirecek. Merkez donanımlı, çağdaş yapısı ve beş yıldız konforuyla örnek teşkil edecek.