BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  DÜNYA

Kaçakçılara geçit yok

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgeden ülkeye girmeye çalışan 100 kişilik kaçakçı grubun...

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgeden ülkeye girmeye çalışan 100 kişilik kaçakçı grubun engellendiği bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kaçakçılık teşebbüsünde bulunan yaklaşık 100 kişilik bir grubun, Türkiye-Suriye sınırı, 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı (Akçakale/ Şanlıurfa) Kapı Hudut Karakol sorumluluk sahasında bulunan mayınlı bölgeden ülkeye girmek istediği belirtildi. Durumu fark eden bölgedeki hudut unsurları tarafından, şahıslara ’dur’ ikazında bulunulduğu, kaçakçıların hududa doğru ilerlemeye devam etmeleri üzerine havaya uyarı ateşi açıldığı, gruptan bir kişinin ise askerlerin üzerine 5 el ateş ettiği ifade edildi. Askerlerin de karşılık verdiği belirtilen açıklamada, "Açılan ateşe, hudut personeli tarafından karşılık verilmiş ve hudut unsurlarımızın bu kararlı tutumu üzerine şahıslar, Suriye tarafında geldikleri istikamete doğru geri kaçmış ve kaçakçılık girişimi engellenmiştir" ifadeleri yer aldı.
Olayla ilgili olarak Şanlıurfa Valiliği’ne bilgi verildiği, bölgede gözetleme ve devriye faaliyetlerine devam edildiği bildirildi.
(İHA)