BIST 10.166
DOLAR 32,36
EURO 34,70
ALTIN 2.389,86
HABER /  GÜNCEL

Kabze'den Galatasaray'a yeşil ışık

Umut Bulut'la birlikte Fransa Ligi'nde ülkemizi temsil eden Hasan Kabze, Türk takımlarına yeşil ışık yaktı.

Abone ol

Montpellier forması giyen Hasan, Türkiye'ye dönebileceğini belirtirken, "Galatasaray'a dönmeyi isterim" ifadelerini kullandı.

Montpellier forması giyen Hasan Kabze, NTV Spor'dan Irmak Kazuk'a çok özel açıklamalarda bulundu.

"AİLEMLE ZAMAN GEÇİRİYORUM"
Montpellier'da forma giyen Hasan Kabze, "Fransızların genel kuralları var. Dışarıda çok fazla insan göremezsiniz. Burası üniversite şehri olduğu için biraz hareketlilik var. Sabahları antrenmanlarımız oluyor, antrenmandan sonra eve gidip ailemle zaman geçiriyorum. Burada yaşamak çok güzel" dedi.

"RUSYA'DAN GÜZEL ANILARLA AYRILDIM"
Rusya ile Fransa arasındaki farklara değinen Hasan, "Rusya'da 3 sene boyunca futbol oynadıktan sonra, Rusya'ya göre burada futbol oynamak daha kolay. Fransa Ligi daha hızlı oynanan ve daha gollü geçen bir lig. Her iki tarafın avantajları ve dezavantajları var, Orada tecrübe sahibi oldum, 2 şampiyonluğum ve 1 de Rusya kupam var. Güzel anılarla ayrıldım oradan. Burası benim için yeni bir başlangıç oldu. Geçtiğimiz sene istatistiklerim çok iyiydi, sürekli oynayan bir Hasan Kabze vardı. İlk kez lig kupası finali yaşadık, benim için önemli bir başarıydı. Sezon başında çok forma şansı bulamadım, şu anda böyle de devam ediyor. Fransa'da liderliğimiz devam ediyor. Geçtiğimiz sezon da ilk 9-10 haftada liderdik sonra düşüşe geçtik, umarım bu sene öyle bir şey olmaz" dedi.

"Mevlüt'le maçlardan sonra görüşmelerimiz oluyor" diyen Hasan Kabze, "Umut'la çok uzun zamandır görüşmüyorum. Karşılık da oynamadık, o yüzden görüşmedik" ifadelerini kullandı.

"ABDULLAH AVCI HERKES İÇİN BİR ŞANSTIR"
A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın herkes için iyi şans olduğunu belirten Hasan Kabze, "Her Türk futbolcusu milli takımda oynamak ister. Yeni bir hocanın gelmesi, özellikle geçmişiyle milli takımlarda başarılı olan, Türk halkı tarafından da sevilen bir antrenörün takımın başına geçmesi, gerçekten çok büyük bir kazanç diye düşünüyorum. İstikrarsız bir milli takımımız var maalesef. Yurt dışında oynuyorum ve buralarda çok hoş karşılanmıyor. Abdullah Avcı ve ekibine başarılar diliyorum. İstediğimiz ve özlediğimiz milli takım havasını inşallah yaratabiliriz. Abdullah Avcı herkes için bir şanstır, iyi olanı çağıracağına da canı gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"HOŞ KARŞILANMAYAN ÜZÜCÜ BİR DURUM"
Saha dışındaki davalarla meşgul Türkiye gündemi için "Ülkemiz adına hiç iyi olmayan bir durum. Futbolla igili olsun, Van depremiyle ilgili olsun Avrupa'da hemen yankı uyandırıyor" diyen Hasan, "Hoş karşılanmayan ve üzücü bir durum. İnşallah en kısa sürede sonuçlanır ve gerçek neyse ortaya çıkar. Umarım bundan sonra böyle haberler duymayız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'YE DÖNEBİLİRİM"
Bu sene çok fazla forma şansı bulamadığının altını çizen Hasan Kabze, "Geçen seneye bakarsak bu sene çok fazla forma şansı bulamadım. Bu durum beni arayışlara itiyor. Geçen Ağustos ayında ciddi teklifler vardı, ama o zaman ayrılmayı düşünmemiştim. Türk taraftarı karşısında oynamayı gerçekten özledim, Türkiye'ye dönebilirim. 3-4 kulüple görüşüyorum, olmazsa Avrupa'da da devam edebilirim. Türkiye benim vatanım, özlemlerin olduğu bir yer, dönmem diye bir şey söylemiyorum. Aslında, yurt dışında olduğum için de çok mutluyum ama kısmet... Düşüncelerim arasında Türkiye'ye dönmek var, netleşen bir durum yok, kararsızım..." dedi.

"GALATASARAY'A DÖNMEYİ İSTERİM"
Gerets döneminde yaşanılan şampiyonlukta büyük payı olan Kabze, Galatasaray'a dönmesiyle ilgili olarak "Galatasaray'da yaşamış olduğum şampiyonluk, hayatımın en güzel şampiyonluklarından bir tanesiydi. Özlediğiniz yerleri direk söylemiyorsunuz, geçtiğimiz Ocak ayında Galatasaray'dan teklif aldım. O zaman ki şartlarla durumum çok farklıydı ve transfer gerçekleşmedi. Türkiye'ye dönersem de Galatasaray'a dönmeyi isterim" diye konuştu.