BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.410,57
HABER /  GÜNCEL

Rusya: Suriye'ye ültimatom vermekten vazgeçin

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Suriye'ye daha fazla ültimatom verilmemesini istedi ve sorunlara siyasi diyalog yoluyla bir çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov Suriye'ye daha fazla ültimatom verilmemesi çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin Suriye'ye karşı yaptırımların artırılması çağrısı yapmalarının bir gün sonrasına rastlayan açıklamasında, Dışişleri Bakanı Lavrov, ülkedeki sorunların siyasi çözümüne çaba harcanması gerektiğini söyledi.

Ülkede silahlı bir isyan olduğunu söyleyen Lavrov, Suriye’ye silah ambargosuna dahi karşı çıkıyor.

Bu arada Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ancak bunu tek başına yapmayacaklarını ifade etti.

Batı ülkeleri sekiz aylık bir isyan sonucunda yaklaşık 3500 kişinin öldüğü tahmin edilen Suriye’ye Libya’ya yapıldığı gibi bir askeri müdahale ihtimalini uzak görüyor.

Davutoğlu ise silahlı müdahalenin uzak da olsa bir ihtimal olarak var olduğunu söylüyor.

ABD'nin Birleşmiş Miletler Büyükelçisi Susan Rice, Birleşmiş Milletler güvenlik Konseyinin kararlı bir adım atma zamanının geldiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler tarafından Pazartesi günü yayımlanan bir insan hakları raporunda, Suriye yönetimi hükümet karşıtı gösterileri bastırırken sistematik şekilde insan haklarını ihlal etmek ile suçlanmıştı.

Suriye'ye girmelerine izin verilmeyen BM araştırmacıları, iki yüzden fazla kurban ve görgü tanığının ifadelerine başvurmuştu.

BM komisyonu protestocu sivillere ateş açmayı reddederek firar eden eski Suriye askerlerinin ifadelerini de dinledi.