BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,82
ALTIN 2.442,11
HABER /  DÜNYA

K. Korenin silahları korku salıyor

K. Kore düşman geldiğinde sahip olduğu nükleer silahları kendi ülkesinde bile kullanmaktan çekinmeyecek

Abone ol

Amerikan düşünce kuruluşu ISIS, dün yayımladığı raporda, Kuzey Kore'nin 46 ile 64 kilogram arasında plütonyumu bulunduğunu ve bunun 4 ile 8 arasında savaş başlığı için yeterli olduğunu yazdı.

Silah yapımı için ayrılan plütonyumun 2002 sonlarından itibaren üretildiği belirtilen raporda, Kuzey Kore'nin nükleer savaş başlığı tasarımlarını muhtemelen Pakistanlı A.Q. Han'ın denetimindeki nükleer kara borsadan elde ettiği kaydedildi.

Raporda, bu başlıkların Kuzey Kore'nin yaklaşık bin kilometre menzili bulunan Nodong füzelerine takılabileceği bildirildi. Kuzey Kore'nin bir kriz anındaki olası nükleer stratejisinin ne olabileceği konusunda ise raporda, Kuzey Kore'nin ilk olarak tırmanışın önünü kesmek için bir başka nükleer deneme yapabileceği ve sonra uyarı olarak okyanus üzerinde bir savaş başlığı patlatabileceği yorumunda bulunuldu.

Savaş çıktığı takdirde Kuzey Kore'nin Güney Kore ve Japonya'ya karşı nükleer silahlar kullanmasının beklendiği ileri sürülen raporda, Kuzey Kore'nin düşman geldiğinde patlatılmak üzere topraklarında bomba bulundurabileceği tahmininde bulunuldu.