BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Juventus muhteşem stadına kavuştu

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, 2011-2012 sezonuyla birlikte mücadele edeceği yeni stadına kavuştu.

Abone ol

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus, 2011-2012 sezonuyla birlikte mücadele edeceği yeni stadına kavuştu.

Siyah-beyazlı camia, yapımına 2006 yılında başlanıp, 5 yılda tamamlanan ve 120 milyon avroya mal olan yeni stadının açılışını yaptı.

Juventus'un tarihsel ilişkileri nedeniyle İngiliz ekibi Notts County ile yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı hazırlık maçı öncesinde, başkan Andrea Agnelli ile Torino Belediye Başkanı Piero Fassino saha içinde kurdelayı kesti.

Stat açılışı için düzenlenen gecede, taraftarlara Juventus'un başarılarla dolu tarihinden kesitler sunulurken, havai fişek gösterileri yapıldı. 

Juventus'un yeni evi olarak tanımlanan stat için futbol otoriteleri, İngiliz tarzında yapılan stadda, saha ile tribünler arasındaki uzaklığın 7 metre olmasının İtalyan futbolu içi farklı bir deneyim olacağı konusunda birleşti.

Bünyesinde 8 restoran, 21 bar bulunduran Juventus'un yeni ''futbol mabedi'', 41 bin seyirci kapasiteli.

Siyah-beyazlı takım, yeni stadındaki ilk resmi maçına ise bu hafta sonu çıkacak. Lig birliği yöneticileriyle Futbolcular Birliği'nin (AIC) toplu sözleşme şartlarında anlaşamaması nedeniyle bu hafta oynanması planlanan ikinci hafta mücadeleleriyle başlayacak olan ligde, Juventus'un yeni stadındaki ilk konuğu Parma olacak. Karşılaşma, 11 Eylül Pazar günü TSİ 13.30'da yapılacak.

Serie A'da 2011-2012 sezonu bu akşam oynanacak AC Milan-Lazio mücadelesiyle start alacak.