BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

10 asker öldü 30 terörist öldürüldü

Komşu ülkenin PKK'sı olarak bilinen PJAK'a yönelik operasyonda İran'ın 10 askeri öldü, 30 terörist öldürüldü.

Abone ol

İran devlet televizyonu İran'ın terör örgütü PKK'ın ülkedeki uzantısı PJAK'a karşı başlattığı yeni operasyonlarda en az 10 askerin öldüğünü, 30 teröristin de öldürüldüğünü duyurdu.

Devlet televizyonu, PJAK'a yönelik son bir haftadır başlatılan operasyonlarda hayatını kaybeden 10 Devrim Muhafızı'nın ülkenin çeşitli şehirlerinde yapılan törenlerle dün toprağa verildiğini duyurdu. Haberde, çatışmalarda toplam kaç İran askerin öldürüldüğü belirtilmedi.

İran Devrim Muhafızları, yaklaşık bir ay aranın ardından, geçtiğimiz Cuma gününden itibaren ülkenin kuzeybatısındaki Irak sınırında PJAK'a yönelik yeni operasyonlar başlattı. İran resmi yetkilileri, operasyonlar sırasında, aralarında PJAK'ın ikinci komutanın da bulunduğu, 30 teröristin öldürüldüğünü bildiriyor. İran'ın toplam kayıp sayısı hakkında bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmış değil.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetiminin arabulucu olması ile PJAK, Salı gününden itibaren İran'a karşı tek taraflı bir ateşkesi yürürlüğe koyduğunu ilan etti. İran ise ateşkes talebini değerlendirmek için içeriğinin netleştirilmesi gerektiğini istedi.