BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

ABD Açık'ta muhteşem yarı final

ABD Açık Tenis Turnuvası'na, yağmur nedeniyle verilen 2 günlük aradan sonra dün gece yapılan maçlarla devam edildi.

Abone ol

Erkeklerde oynanan 4. tur ve çeyrek final maçlarında, David Ferrer ayrı tutulursa favori isimler rakiplerine üstünlük sağlayarak final yolunda bir adım daha attılar.

Dünya sıralamasının bir numarası Sırp Novak Djokovic, çeyrek finalde dün gece vatandaşı Janko Tipsarevic ile karşılaştı ve rakibinin maçı 4. sette bırakmasıyla bir üst tura yükselen taraf oldu.

Djokovic, Arthur Ashe'de oynanan maçın ilk setini 7-2 biten ''tie-break'' sonucu 7-6 kazandı. İki Sırp raket, ikinci sette de yenişemedi ve bu kez ''tie break''te gülen, 7-3 ile Tipsareviç oldu. Sonraki seti hiç oyun vermeden kazanan Djokovic, maçın 4. setinde 3-0 öne geçti. Ayağındaki sakatlığı bir süredir belli eden Tipsareviç, daha fazla zorlamaya gerek duymadı ve maçı bırakarak rakibinin fazla yorulmadan yarı final biletini almasına izin verdi.

Djokovic'in, yarı finaldeki rakibini belli edecek maç, İsviçreli Roger Federer ise Fransız Jo-Wilfried Tsonga arasında oynandı. Turnuvaya 3 numaralı seribaşı olarak katılan Federer, eski günlerini hatırlatan bir performans sergilediği maçı 1 saat 53 dakikada, 6-4, 6-3 ve 6-3'lük setlerle 3-0 kazandı.

ABD'ye, bu turnuvadaki 6. şampiyonluğunu kazanmak için gelen Federer, bu galibiyetle hem ABD Açık'ta üst üste 8. kez yarı finale yükselme başarısını göstermiş oldu, hem de Wimbledon'ın çeyrek finalinde, 2-0 öne geçmesine rağmen yenildiği Tsonga'dan intikamını aldı.

DJOKOVİC-FEDERER YARI FİNALİ

İki tenisçi, ABD Açık'ta, üst üste 5. kez karşı karşıya gelecek. Flushing Meadows'daki son 4 maçın 3'ünü kazanan Federer, sezona müthiş bir başlangıç yapan Djokovic'i Fransa Açık'ın yarı finalinde yenmiş ve rakibinin 43 maçlık galibiyet serisine son vermişti. Şu ana kadar iki tenisçi arasında yapılan 23 maçın 14'ünü Federer kazandı.

Muhteşem yarı final öncesinde iki tenisçiyle ilgili bilgiler şöyle:

Djokovic                                                      Federer

---------                                                     --------

24                              YAŞ                           30

Belgrad-Sırbistan            DOĞUM YERİ                       Basel-İsviçre

Monaco                         İKAMET                         İsviçre

1.88                            BOY                           1.85

80                            AĞIRLIK                         85

2003                   PROFESYONEL OLDUĞU YIL                 1998

52-2                    2011 MAÇ İSTATİSTİĞİ                  42-11

9                     2011 ŞAMPİYONLUK SAYISI                 1  

381-107               KARİYER MAÇ İSTATİSTİĞİ                 785-185

27                 KARİYERİNDEKİ ŞAMPİYONLUK SAYISI           67

DÜNYA SIRALAMASININ 5 NUMARASI FERRER, RODDICK'E 3-1 İLE BOYUN EĞDİ

Dünya sıralamasının 5 numarası İspanyol David Ferrer, Amerikalı Andy Roddick ile yaptığı 4. tur maçını 3-1 kaybetti ve turnuvaya veda etti. Ferrer, favorisi olarak çıktığı maçın setlerini 3-6, 4-6, 6-3 ve 3-6 kaybetti. 19 ''ace'' yapan Roddick, rakibinin 34 basit hatasına karşılık maçı 27 basit hata ile tamamladı. 

NADAL-MURRAY YARI FİNALİ OLABİLİR

Roddick, çeyrek finalinde 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal ile son 4 mücadelesi verecek. Çeyrek finalin bir diğer maçında ise John Isner, turnuvaya 4 numaralı seribaşı olarak katılan Britanyalı Andy Murray ise karşılaşacak. Nadal ile Murray, tur atlamaları halinde yarı finalde karşı karşıya gelecek. Bu durumda erkekler dünya sıralamasının zirvesindeki 4 isim, egemenliklerini ABD Açık'ın yarı finaline de yansıtmış olacak ve tenisseverler rüya gibi bir yarı final ve final sürecine kavuşacak.