BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Joan Fontaine: Hitchcock'un 'Rebecca'sı hayata veda etti

Ünlü yönetmen Alfred Hitchcock'un birçok psikolojik gerilim filminde rol alan Oscar ödüllü oyuncu Joan Fontaine, 96 yaşında California'da öldü.

Abone ol

Ünlü yönetmen Alfred Hitchcock'un birçok psikolojik gerilim filminde rol alan Oscar ödüllü oyuncu Joan Fontaine, 96 yaşında California'da öldü.

Joan Fontaine, Oscar ödülüne 1942 yılında "Şüphe" filminde Cary Grant ile rol aldığı ve hassas bir eşi canlandırdığı rolüyle layık görülmüştü.

Hitchcock, Fontaine'e ayrıca 1940'ta, ilk Hollywood filmi olan ve yine bir psikolojik dram örneği olan Rebecca'da da başrolü vermişti.

Filmin Fontaine dahil üç başrol oyuncusu da o sene Oscar ödülüne aday gösterilmişti.

Joan Fontaine'in diğer önemli filmleri arasında "The Constant Nymph", "Jane Eyre" ve "Meçhul Bir Kadının Mektupları" sayılabilir.

Japonya'da İngiliz bir çiftin çocuğu olarak doğan Fontaine, çocuk yaşta ailesiyle ABD'ye göç etti.

Joan Fontaine'in kendisi gibi oyuncu olan kızkardeşi Olivia de Havilland ile arasındaki hayat boyu devam eden rekabet ise, Hollywood'da efsaneleşti.

Fontaine, "Hold Back The Dawn" filmindeki rolü ile, aynı sene Oscar'a aday gösterilen kızkardeşini gölgede bırakarak ödülü kazanmıştı.

Şimdi 97 yaşında olan ve Joan Fontaine'den beş yıl sonra Oscar ödülü kazanan de Havilland, Paris'te yaşıyor.

De Havilland'ın "To Each His Own" filmiyle 1947'de Oscar ödülünü kazandığında kızkardeşinin tebriğini geri çevirdiği söylenir.

1978 senesinde Hollywood Reporter'a konuşan Fontaine, "Önce ben evlendim, Olivia'dan önce Oscar kazandım ve ondan önce ölürsem şüphesiz onu geçtiğim için kan beynine sıçrayacak" demişti.

Ünlü oyuncu yaşam öyküsünü konu alan kitapta da, "Kızkardeşime hayranlık, saygı duyuyor ve seviyorum. Ama birbirimizi pek aramıyoruz. Tamamen birbirimizin zıddıyız" diye yazmıştı.

Joan Fontaine son olarak 1994 yılında televizyon filmi "Good King Wencleslas"ta rol almıştı.