BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,54
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Mansur Yavaş CHP'den aday!

CHP'de özellikle Muharrem İnce gibi isimler karara tepki gösterirken, MHP'de de "Yavaş" tartışması başladı.

Abone ol

Bir dönem MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Mansur Yavaş'ın CHP'den adaylığının kesinleştiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca, Yavaş'a hayırlı olsun mesajı gönderirken, twitter'dan paylaştığı o mesajı kısa süre sonra sildi. Karaca, kişisel twitter hesabından "Değerli dostum güzel halk adamı Mansur Yavaş Ankara'ya hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

YAVAŞ EL SIKIŞTI İDDİASI

İddialara göre CHP ile eski Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'dan adaylık için el sıkıştı.
 
İsmi uzun süredir CHP kulislerinde geçen ancak önceki girişimlere olumlu yanıt vermeyen Yavaş’ın ismi, önümüzdeki günlerde, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak açıklanacak.
 
Mansur Yavaş, Beypazarı’nda aralarında eski MHP’lilerin ve CHP’den isimlerin olduğu 40 kişilik grupla bir araya geldi.
 
CHP’den danışman ve milletvekillerinin de olduğu toplantıda Yavaş ile el sıkışıldığı, Yavaş’ın muhtemelen çarşamba günü Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceği kaydedildi.
 
Yavaş’ın parti tüzüğünün 12. maddesi gereği hafta içerisinde CHP’ye üye yapılması, MYK’dan geçtikten sonra da 22 Aralık’taki PM toplantısında sürecin tamamlanması öngörülüyor.


İLK TEPKİ İNCE'DEN

Hayırlı olsun mesajı sosyal medyada hızla paylaşılınca, Karaca twitter hesabından o mesajı sildi. İnce, ise Yavaş ile ilgili olarak "partimize yazık oluyor" mesajını paylaştı. İşte İnce'nin tepkisi;

1- Adaylık önemli değil partimi düşürdükleri duruma üzülüyorum. Partinin adayını danışman  twitter'dan açıklıyor! şu anda o tweet yok!

2- Eski partisini CHP'lileşmekle suçlayan bir kişi CHP'den aday olup olmamayı düşünecekmiş! kendisine ısrarlı teklifler varmış!

3- Israrlı teklifler olduğunu yazdığı tweet de yok meydanda! Partimize de, Cumhuriyet'in başkenti Ankara'ya da yazık oluyor.

4- Amaç parti tabanını sağlam tutup diğer partilerin tabanına güven vermek olmalıdır.
 
5- Kendi partisinden, başka partilerden aday olamayanı aday yapmakla olmaz bu işler!
 

18224.jpg