BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.439,79
HABER /  GÜNCEL

Japon ekonomisi beklenenden az küçüldü

Mart ayında yaşanan tsunami sonrasında ekonomik sarsıntı yaşayan Japonya'da son çeyrek küçülme oranı tahmin edilenden düşük oldu.

Abone ol

Son çeyrekte Japon ekonomisinde yaşanan küçülme, tahmin edilenden daha düşük oldu.

Japon hükümetinden yapılan açıklamada Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan son çeyrekte yaşanan küçülme oranının yüzde 1,3 olduğu belirtildi.

Uzmanlar tsunami sonrasında sarsıntı yaşayan ülke ekonomisinin bu dönemde yüzde 2,6 oranında küçülmesi tahmininde bulunuyorlardı.

Açıklanan küçülme oranın beklenenden düşük olması, Japon ekonomisinin toparlanma ve eğiliminde olduğu şeklinde yorumlandı.

Dai-Ichi Araştırma Merkezinden iktisatçı Yoshikiyo Shimamine ortaya çıkan tablonun Japonya'nın bu sene içinde ekonomik krizden çıkış yolunda olacağı kanısını pekiştirdiğini belirtti.

Shimamine bu senaryonun gerçekleşmesini engelleyebilecek faktörlerin Avrupa ve Amerikan ekonomisindeki belirsizlikler ve Yen'in diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesi olduğunu ekledi.

Japon hükümetinden yapılan açıklama Yen'in Dolar karşısında değer kazanmasını sağladı.

Japon borsasının açılışı öncesinde yaşanan bu gelişme Nikkei 225 endeksinin güne yükseliş eğilimiyle başlamasına yol açabilir.

Japonya'da hükümet geçen hafta Mart ayında yaşanan tsunami sebebiyle yıllık büyüme oranı tahminini yüzde 1,5'ten 0,5'e düşürmüştü.