BIST 10.067
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.434,55
HABER /  GÜNCEL

Arsenal ve Barselona sonunda anlaştılar

Arsenal ve Barselona, Londra kulübünün kaptanı Cesc Fabregas'ın Barselona'ya transferi konusunda prensip anlaşmasına vardılar. Transferin bugün kesinleşmesi bekleniyor.

Abone ol

Arsenal ve Barselona kulüpleri, Premier Lig'de oynayan Cesc Fabregas'ın La Liga'ya dönüşü konusunda anlaştıklarını açıkladılar.

Barselona-Real Madrid arasında oynanan ve 2-2 sona eren İspanya Süper Kupası maçının devre arasında yapılan açıklamada, Arsenal ile Barselona arasında bir yıldan fazla süredir devam eden pazarlıkta "prensip anlaşmasına" varıldığı belirtildi.

Bugün Fabregas'ın Barselona kulübü yöneticileriyle son kez görüşmesi ardından kesinleşmesi beklenen transfer, Cesc Fabregas'ın 2003 yılında ayrıldığı kulübüne geri dönmesi anlamına geliyor.

24 yaşındaki orta saha oyuncusu Fabregas 2008'den bu yana Arsenal'in kaptanlığını yapıyordu.

Arsenal teknik direktörü Arsen Wenger gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada "Fabregas'ın doğduğu kulübe dönmek istemesini anlayışla karşıladık ve Barselona'nın teklifini kabul ettik" dedi.

Fransız teknik adam Fabregas'ın ayrılmasını hiçbir zaman istemedikleri gibi bugün de istemediklerini belirterek, Katalan oyuncuya Arsenal'e katkılarından dolayı teşekkür etti.

İki kulüp arasında varılan anlaşmaya göre Barselona Arsenal'e 30 milyon sterlin ödeyecek ve oyuncunun başarılı olması halinde 5 milyon ilave ödemede bulunacak.

Fabregas Arsenal'le son antrenmanına cuma günü çıkmış ve Arsenal'in New Castle oynadığı ve 0-0 sona eren Premier Lig açılış karşılaşmasının kadrosunda yer almamıştı.

Cesc Fabregas Arsenal formasıyla şimdiye dek üç yüz üç kez sahaya çıktı ve elli yedi gole imza attı.

Katalan oyuncu on altı yaşında Londra kulübüne transfer olduğunda, o zamana dek Arsenal formasıyla sahaya çıkan en genç oyuncu olmuştu.