BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,73
ALTIN 2.413,69
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Bu yüksekokula öğrenci alınmıyor!

Burdur ili Çavdır İlçesinde yapılan Çavdır Meslek Yüksekokulu'na okulun yapımı bitirilmiş olmasına rağmen 3 yıldır bir türlü öğrenci alınamıyor.

Abone ol

Son yıllarda Hükümet politikası olarak eğitime verilen önemin bir göstergesi olarak; daha çok öğrencinin üniversitelere girişini sağlayabilmek amacıyla, her ile bir üniversite kurulması ve ilçelerde yüksekokullar açılması için çalışmalara başlanıldı. Bu kapsamda yapılan çalışmalardan birisi de Burdur ili Çavdır İlçesinde yapılan Çavdır Meslek Yüksekokulu. Ama okulun yapımı bitirilmiş olmasına rağmen 3 yıldır bir türlü öğrenci alınamıyor.  

 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin de kurucu Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ın Çavdır’a yüksekokul açmayı düşündüğünü söylediğinde, Belediye başkanının yüksekokulun yapılabilmesi için gerekirse ceketimi satar bunu sağlarım dediği 2007 yılından 2009 yılına kadar ilçe halkının da her türlü desteği ile yüksekokul binası tamamlandı.

 Yüksekokula gelecek öğrenciler için tahsis edebilecek özel idarenin mülkiyetinde sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına ait 100 Kız öğrenci 100 Erkek öğrencinin barınacağı bir yurt binası, özel mülkiyeti kişilerin elin de olan 150 yatak kapasiteli pansiyonların yanı sıra yüksekokula gelecek olan idarecilere tahsis edebilecek 96 konut hazır edilerek ilçeye gelecek olan akademisyen ve öğrenciler için ilçede tüm hazırlıklar tamamlandı.

 Rektörlük tarafından 10 bin nüfusun altında olan Çavdır’a bağımsız bir yüksekokul açılamayacağı için merkeze bağlı  Halkla ilişkiler ve Pazarlama bölümlerinin açılmasına karar verildi. Her şey tamamlanıp öğrencilerin gelmesi beklenirken bu sefer ilçeye hoca gönderilemediği için bugüne kadar yüksekokula öğrenci alınamadı.

 Bu yıl öğrenci alınması büyük heyecanla beklenilen ilçede Rektör Prof. Dr. Mustafa Saatcı’nın “YÖK Başkanımızla da konuştuk. Kural gereği nüfusu 10 binin altında olan yerlere meslek yüksekokuluna bağımsız olarak izin vermiyorlar, biz o yüksekokulu buraya bağlı olarak yapmıştık. Bir programda üç tane kadrolu hoca olmadığı takdirde öğrenci verilmiyor. Bu hazırlığın geçmişe yönelik yapılması gerekiyordu, onu yakalayamadığımız için ne yazık ki Çavdır bekleyecek. Altınyayla’da binasını bitirdi, Yeşilova’da bitmek üzere ama bu sorunu nasıl aşacağız bilmiyorum. Ama dosyalarımız hep güncelleştiriyoruz, bir küçük kapı bulabilirsek gireceğiz”  açıklaması ile öğrencisiz 3. yıla girileceğinden büyük endişe duyulmaya başlanmış.

 İlçe halkı konuyla ilgili olarak yaptığımız görüşmelerde, Çavdır halkının beklentisi yüksekokula 6 hoca atanarak, bu sene açılacak ek kontenjanlar dâhilinde meslek yüksek okuluna öğrenci alımına izin verilmesi. Her türlü imkânlarını seferber ettikleri Meslek Yüksekokulunun açılmasını beklediklerini ve yetkilerin seslerini duyarak bu konunun gerekli hassasiyeti göstereceklerini umduklarını, bu yüzden YÖK’ün alacağı kararı büyük bir merakla beklediklerini beyan ettiler.