BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den hükümete suriye uyarısı!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, hükümetten Suriye ile ilgili bilgi istedi

Abone ol

MHP'li Ayhan'dan hükümete Suriye eleştirisi! MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, hükümetin Suriye ile ilgili bazı ülkelerde paylaştığı bilgileri muhalefetle de paylaşması gerektiğini söyledi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik alanda yoğun bir gündem yaşadığını belirtti.

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin yanı sıra Türkiye'de de ekonomide sıkıntılar bulunduğunu belirten Ayhan, Merkez Bankası'nın aldığı kararların 2010 yılının kasım ayındaki kararlarıyla farklı olduğunu ve hükümetin ekonomi politikalarının değiştiğini ileri sürdü.

"EKONOMİDE DARALMA POLİTİKASINA GİDİLİYOR"

Ekonomide daralma politikasına gidildiğini, faizlerin aşağı çekildiğini, ''bu süreçte hükümetten de farklı sesler çıktığını'' iddia eden Ayhan, ''Ekonomideki bu gelişmeler, Türk ekonomisinin yapısının cari işlemler ve dış ticaret açısından sorunlara açık olduğunu gösteriyor'' diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın dış ticaret açığını kapatacak teşvikler ve yatırımlara yönelik düzenlemelerden söz ettiğini belirten Ayhan, ''Teşviklerle kimlere imkan tanınıyor? Neden imkan tanınıyor? Şeffaf bir şekilde kamuoyuna bunları anlatmaları lazım'' dedi.

"MUHALEFETE BİLGİ VERİLSİN"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan, Suriye'deki süreci hükümetin iyi değerlendirmesi ve ortaya koyduğu tavrı muhalefet partilerine anlatması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Hükümetin diğer ülkelerle, diğer ülkelerin bakanlarıyla paylaştığı bilgileri muhalefetle de paylaşması lazım. Çok net ve açık bir şekilde, şeffaf bir şekilde bunu izah etmesi, meydana gelen olayların ileride Türkiye'yi nasıl etkileyeceğini çok iyi hesap edip kamuoyuyla paylaşılması lazım. Hükümet maalesef ABD'yle paylaştığı bilgileri TBMM'de bulunan muhalefet partileriyle bile paylaşmaktan imtina ediyor. 'Arap baharı' denilen hadisenin ülkelere göre farklı şekillerde tezahür ettiğini görürseniz, Suriye'de de tezahür edecek şeklinin Türkiye'ye etki biçiminin de çok iyi değerlendirilmesi lazım. Türkiye'yi ileride sıkıntıya sokabilecek bu olayların içine gidilirken çok iyi değerlendirme yapılması lazım. Hükümetin dış politikasında 'sıfır sorun' dediği alanlarda tekrar sorunların ortaya çok net bir şekilde çıktığını görüyoruz. Hükümet, politikalarından dönüşlerini, dönüş nedenlerini çok net bir şekilde anlatmalıdır.''