BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,97
ALTIN 2.443,95
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Sağlık Bakanı Akdağ Samsun'da

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Samsun'da bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi

Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Bugün dünyanın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye, ekonomisiyle, sosyal dokusuyla sapasağlam ayaktadır'' dedi.

Bakan Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Samsun'da valiliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, kentteki sağlık yatırımlarına değindi.

Sağlık Bakanlığına ait yatırımlar ile üniversite ve özel sektöre ait yatırımlarla birlikte Samsun'u bölgenin sağlık cazibe merkezi olarak tespit ettiklerini söyleyen Akdağ, ''Biz Samsun'u sadece il ve vilayet nüfusu ile değil çevresindeki diğer illerimizle birlikte bir merkez olarak kabul ediyoruz ve yatırımlarımızı bu şekilde yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlar tesadüfi değil. Üzerinde aylarca ve yıllarca çalışılmış yatırımlar'' diye konuştu.

Sağlıkta dönüşüm programının ilk 8 yılında Samsun'da çok önemli yatırımlar yaptıklarına işaret eden Bakan Akdağ, şunları söyledi:

''Samsun'a bugüne kadar sağlık alanında 470 milyon lira yatırım yapmışız. Bunun içinde doğrudan yatırım ve onarım harcamaları, bir de tıbbi cihaz ve tıbbi donanım harcamaları var. Bundan sonra asıl yapılacak büyük yatırımlarımız var. Biliyorsunuz büyük bir kampüs yapıyoruz. 400 yatak olarak başlayıp şu anda 570 yatak olarak hizmet verdiğimiz Bölge Eğitim ve Araştırma Hastahanesinin arazisi üzerinde nihayetinde büyük bir kampüs oluşacak. Bin yatağın üzerinde, bin 50 yataklı bir kampüs oluşturuyoruz. Daha önce söylediğim gibi, bu kampüs bir taraftan üniversite hastanemizin, bir taraftan büyük şehir hastanesinin kampüsü ile birlikte bölgeye hizmet veren büyük bir külliye haline geliştirilmiş olacak. Çok modern binalar yapıyoruz. Daha önce inşa ettiğimiz binalar bizim biraz kalfalık dönemi eserlerimizdir. Bundan sonra yapacağımız binalar ustalık dönemi eserlerimiz olacaktır.''

''TÜRKİYE EMİN ADIMLARLA YOLUNA DEVAM ETMEKTEDİR''

Sağlık Bakanı Akdağ, bugün AK Parti'nin 10. kuruluş yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de yaşanan gelişmelere işaret etti.

''Bütün vatandaşlarımız şundan emin olmalıdır ki Türkiye emin adımlarla yoluna devam etmektedir'' diyen Akdağ, şöyle konuştu:

''Ekonomisinden sosyal hizmetlerine, eğitimine, sağlığına kadar Türkiye hızla dünyanın ileri refah ülkelerinden biri durumuna gelmektedir. Birçok alanda bu çıtayı aştığımızı söyleyebilirim. Bugün dünyanın ekonomik sıkıntılarla boğuştuğu bir dönemde Türkiye, ekonomisiyle, sosyal dokusuyla sapasağlam ayaktadır. Bu sosyal dokuyu da çok önemsemek lazım. Toplumlarda yardımlaşma duygusu son derece önemlidir ve bu bizim ülkemizde çok kuvvetli. Bu da bence ülkemizin geleceğini konuşurken en çok değineceğimiz hususlardan biri. Önümüz açık hamdolsun. Çalışacağız, gayret edeceğiz, büyüyeceğiz, gelişeceğiz, büyük bir Türkiye olarak hem kendi insanımıza hem bütün insanlığa, bütün dünyaya hizmet eden güçlü bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz.''

SOMALİ'YE YARDIMLAR

Somali'ye sağlık hizmeti götürmek için de ciddi bir hazırlık içinde olduklarına değinen Akdağ, ''Güvenlik ve uygun yer temini Somali yönetimi tarafından sağlandığında mobil hastanemizi götürerek yine sağlık çalışanları ile birlikte Somali halkına, oradaki yavrularımıza, kardeşlerimize de buna benzer olaylarda olduğu gibi ciddi bir sağlık hizmeti ulaştıracağız. Somali'ye 6 hastane götürmek üzere hazırız'' diye konuştu.

Bütün sağlık çalışanları, sağlık sektörü, ilaç sektörü, kamu ve özel hastane sektörü olarak Başbakanlığın başlattığı yardım kampanyasına katılmak için karar aldıklarını söyleyen Akdağ, ''Olabildiğince güçlü biçimde destek oluşturmak oluşturmak üzere ortak planlama çerçevesinde yardım topluyoruz. Bunu da Başbakanlığımızın hesabına sağlıkçılar olarak aktarmış olacağız'' dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Akdağ, gereksiz sezaryenlerle mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

İthal doktor konusundaki bir soru üzerine ise Bakan Akdağ, Türkiye'de ciddi ölçüde doktor açığı olduğunu belirterek, ''Bu doktor açığını kapatmak için öncelikle kaliteli bir biçimde kendi fakültelerimizde öğrenci yetiştirmemiz ve onları doktor yapmamız gerekiyor. Asıl problemi böyle çözebiliriz. Bunun dışında Türkiye'ye dışarıdan doktor gelip çalışacaksa bir anlamda beyin göçünün Türkiye'ye doğru olacağı anlamına gelir, buna neden karşı çıkalım'' diye konuştu.

Akdağ, Türkiye'de doktor sayısının artmasının hem doktorların hem de hastaların işini kolaylaştıracak bir gelişme olacağını sözlerine ekledi.