BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Libya'nın Zaviyeh kentinde çatışmalar

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin başkentin 50 kilometre yakınındaki Zaviyeh'de isyancılarla çatıştığı bildirildi.

Abone ol

Libya'da başkent Trablusgarp'a 50 km mesafede bulunan Zaviyeh'de, muhaliflerin dünkü saldırısı ardından, çatışmalar sürüyor.

Bugün kent merkezinde küçük bir muhalefet gücü görüldü ancak Kaddafi yönetimine bağlı güçlerin de bölgede olduğu düşünülüyor.

Kaddafi yönetimi kentin kontrolünün kendilerinde olduğunu söylüyor.

Tunus karayolunda kiliy önemde bir yerde bulunan kentin muhalefetin eline geçmesi, yönetimin dünyayla bağının kesilmesi anlamına gelir.

Ayaklanmanın erken aşamalrında kent kısa bir süre isyancı güçlerin eline geçmiş ancak tank saldırısı ardından ağır kayıp vererek çekilmek zorunda kalmışlardı.

Zaviyeh'deki Reuters muhabiri, Zaviyeh merkezinde 50 kadar muhalif savaşçı gördüğünü, bayraklarını dükkanlara astıklarını söylüyor.

Associated Press muhabiri de, halen kentte olan Kaddafi güçlerinin muhalefet güçlerine karşı sniper ateşi açtıklarını belirtiyor.

Kentte zaman zaman patlama sesleri duyulduğu ve dış mahallelerden duman yükseldiği kaydedildi.

Diğer taraftan, Libya yönetimi, NATO'nun, muhaliflerin ilerlemesi için yol açmak amacıyla Libya-Tunus sınırında saldırı planladığını iddia etti.

Libya hükümeti sözcüsü Musa İbrahim, NATO'nun, bazıları Tunus tarafında mevzilenen muhaliflere Libya topraklarına girme fırsatı tanıması için, Ras Cedir sınır kontrol noktasına yoğun bombardıman planladığına dair istihbarat edindiklerini söyledi.

İbrahim, bu kontrol noktasının ''kadın, çocuk binlerce Libyalı'' için geçiş noktası olduğunu söyleyerek, NATO'nun bu niyetini ''çok tehlikeli'' olarak değerlendirdi.