BIST 9.986
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.435,23
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli faturayı yine hükümete kesti

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan terör saldırılarının nedeninin AK Parti iktidarının teröre karşı gösterdiği hoşgörü olduğunu söyledi

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 3 şehidin sorumlusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın izlediği politikalar olduğunu öne sürdü:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başka ülkelerin içişleriyle meşgul olurken, bölücü terör alçak saldırılarla Türkiye'yi yangın yerine çevirdi. Bundan sonra muhtemel saldırılardan ve kayıplardan Başbakan Erdoğan ve hükümeti birinci derecede sorumlu olacaktır"

Bahçeli, Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde üç askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, terör örgütü PKK'nın ''AK Parti'nin gaflet ve atalet yüklü tavizkar politikalarından güç aldığını'' ileri sürerek, kanlı eylemlerin devam ettiğini kaydetti.

HÜKÜMETİN HOŞGÖRÜSÜ TERÖRÜ TIRMANDIRDI

''Hükümetin bölücülere gösterdiği hoşgörü ve sıcak ilginin geri dönüşünün acı olduğunu'' öne süren Bahçeli, vahşet ve şiddet sarmalının Türkiye'yi kuşattığını iddia etti. Bahçeli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Böylesi bir ortamın doğmaması amacıyla, Kandil'de yuvalanan canilerin inlerini başlarına geçirmek ve tümüyle yok etmek için AKP hükümeti artık harekete geçmeli ve elini çabuk tutmalıdır. AKP hükümeti, küresel senaryoların mihmandarlığından medet ummayı bir kenara bırakarak, kanlı terör örgütüyle kararlı bir şekilde mücadele etmeyi önceliğine almalıdır.

Türk milletinin zaman kaybına ve ihmale tahammülü kalmamıştır. Başbakan Erdoğan bu gerçeklere göre harekete etmeli, samimi ve dürüst bir şekilde terör karşısındaki tutumunu gözden geçirmelidir. Türk tarihinin kendisi ve partisi hakkında yapacağı yorum da şüphesiz buna bağlı olacaktır.''