BIST 10.101
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.411,42
HABER /  GÜNCEL

Kaçak elektriğin faturası size kesiliyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, vatandaşı uyardı: ''Kaçak elektrik faturası vatandaş tarafından ödeniyor''

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''İster İstanbul'da, ister Hakkari'de, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun, onlar havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor'' dedi.

Bir gazetecinin kaçak elektrik kullanımından doğan giderlerin, abonelerin faturalarına yansıtıldığı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Bakan Yıldız, şunları söyledi:

''Bu iddianın ötesinde, ulusal tarife dediğimiz bir mekanizma var. İki temel tercih yapılıyor dünyada. Ya bölgesel tarife ya da ulusal tarife. Bölgesel tarifede, o bölgedeki müşterilerin, abonelerin bütün kayıp kaçakları bir havuzda toplanıyor ve o bölge için bir tarife oluşuyor. Türkiye 2015 yılına kadar ulusal tarifeyi tercih etti. İster İstanbul'da, ister Hakkari'deki, ister Edirne'de, nerede kayıp ve kaçak olursa olsun onlar bu havuza atılıyor ve çıkan tarife bütün vatandaşlarımız tarafından ödeniyor. Benim istirhamım şudur; tabii ki kanun var, yönetmelik var, mevzuat var, ikincil mevzuatlar var. Biz bunları düzenledik. Bu hem kul hakkıdır, hem devlet hakkıdır. Hangi bölgeden olursa olsun kimsenin kaçak elektrik kullanmaması lazım. Bu yalnızca iş kanunla da bitmez. Toplum olarak da hassasiyetimizi belirtmemiz ve bunlarla alakalı mutlaka uyarıda bulunmamız gerekiyor. Hem basın organlarımızın, hem de vatandaşlarımızın bu konudaki hassasiyetleri Türkiye'nin menfaatine olacaktır diye düşünüyorum.''

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Kayseri'nin sağlıkla ilgili sorunlarını görüşmek üzere geldiklerini belirterek, uzmanların ildeki sağlık yöneticileri ile birlikte hazırladıkları raporu değerlendireceklerini söyledi.