BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  GÜNCEL

Karayılan iddiası kafaları karıştırdı!

İran Meclisi Üyesi Burucerdi, PKK'nın ikinci adamı Murat Karayılan'ın yakalandığı yönündeki sözlerini yalanladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- PKK terör örgütünün ikinci adamı Murat Karayılan'ın İranlı güvenlik güçlerince yakalandığı yönünde birbiri ardına gelen farklı açıklamalar kafaları karıştırdı.

 MURAT KARAYILAN KİMDİR? TIKLAYIN

Dün TRT Haber'in duyurduğu "Karayılan yakalandı" iddiası dünya gündemine bomba gibi düştü. Ancak haber uzun saatler boyunca ne Türkiye'den ne İran'dan ne de PKK'dan konuya ilişkin hiç bir açıklama gelmedi.

ROJ TV'den yalanlama
PKK'nın yayın organı ROJ TV'den ise Karayılan iddialarına yalanlama geldi.
İşte o açıklamalar... TIKLAYI

Karayılan iddiasına ilişkin sessizliği ise İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'nin açıklamaları bozdu. 

Fars Haber Ajansı'nın duyurduğu haberde Burucerdi'nin Murat Karayılan'ın yakalandığı yönündeki iddiaları doğruladığı bilgisi yer aldı.

ÖNEMLİ BİR İŞ BAŞARILMIŞTIR!

Fars Haber Ajansı'nın yayımladığı haberde Burucerdi, Karayılan iddialarına ilişkin ''Bu haberler doğrudur, İran istihbarat birimleri PKK'nın iki numaralı ismini tutuklamıştır. İstihbarat güçlerimiz, Karayılan'ı yakalayarak önemli bir iş başarmışlardır'' demişti.

TÜRK HÜKÜMETİ SESSİZLİĞİNİ KORUDU

Burucerdi'nin açıklamalarının ardından ise gözler AK Parti hükümetine çevrildi. İlk açıklama Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker'den geldi. Eker, "Kurumlarımızca teyit edilen bir bilgi yok" dedi.

DIŞİŞLERİ KANADINDA NELER OLDU?

 

Mehdi Eker'in açıklama yaptığı saatlerde ise Dışişleri Bakanlığı'nda hareketli saatler yaşandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ile görüştüğü ve Salihi'nin PKK elebaşısı Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığına ilişkin ellerinde bir bilgi bulunmadığını söylediği öğrenildi.

İRANLI YETKİLİDEN YALANLAMA

Dışişleri Bakanlığı'ndan sızan bilgilerin ardından İran Meclis Üyesi Burucerdi'nin ya

ptığı ikinci açıklama kafaları karıştırdı. Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi'yle görüştüğü öğrenilen Burucerdi'nin sabah yaptığı açıklamaları yalanladığı öğrenildi. Burucerdi,"Karayılan yakalandı demedim" açıklamasında bulundu.

İSİMLER Mİ KARIŞTI?

İran Devlet televizyonu 7 kişilik PJAK grubuna yönelik, Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde düzenlediği operasyonda 3 örgüt üyesinin ölü diğerlerinin canlı olarak yakalandığını duyurmuştu. İstihbarat birimlerinin düzenlediği operasyon Ağustos ayının başlarında gerçekleşmişti.

Yaklanan grubun başında Cemil kod adlı Türk vatandaşı Murat Karasaç'ın da öldüğü bildirilmişti. Henüz teyit edilemeyen TRT Haber'in iddiasında Murat Karasaç'la Murat Karayılan'ın , Cemil kod adı ile de Cemil Bayık isimlerinin karıştırılmış olabileceği iddiası konuşuluyor.