BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.510,76
HABER /  GÜNCEL

Roj TV'den Karayılan yalanlaması

Roj TV Karayılan yakalandı iddiasını yalanladı.

Abone ol

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'nin terör örgütü PKK'nın ikinci adamı Murat Karayılan'ın, İran tarafından yakalandığını söylemesi Roj TV tarafından yalanladı. ROJ TV, verdiği alt yazısında Murat Karayılan ile yapılan röportajı akşam saatlerinden yayınlanacağını duyurdu.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'nin "terör örgütü PKK'nın ikinci adamı Murat Karayılan yakalandı" açıklaması ROJ TV tarafından yalanladı. Televizyon kanalı Karayılan'ın yakalandığı iddiasının yalan olduğunu son dakika olarak verdi.

ROPÖRTAJI YAYIMLANACAK

Burucerdi'nin açıklamasından bir süre sonra ROJ TV, ekranda "Karayılan'ın Açıklaması Az Sonra" şeklinde alt yazı verdi. Daha sonra Murat Karayılan'ın görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Murat Karayılan terör örgütünün ilk silahlı eylem yaptığı gün olan 15 Ağustos 1984 tarihine ilişkin bir mesaj gönderdi. Yaklaşık bir dakika olan görüntülerde Murat Karayılan yakalandığına dair iddialar hakkında bir açıklama yapmadı.

Karayılan'ın 15 Ağustos ile ilgili verdiği bu röportajı birkaç gün önce verdiği tahmin ediliyor. ROJ TV bu görüntüleri yayınladıktan sonra "Murat Karayılan'ın röportajı bu akşam televizyonumuzda" yazılı bir alt yazı geçti.